AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patlıcanlı Kol Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı su
1 ,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
Aldığı kadar un yaklaşık 7 buçuk 8 bardak ayarlayın
İç harcı için
4 adet orta soğan
4 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
Tuz karabiber pulbiber kuru reyhan
Yarım demet maydanoz
Hamuru yağlamak için
Sıvı yağ
Hamurun üstü için
100 gr tereyağ
1 adet yumurta sarısı

Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamuru yapalım dinlensin.
Hamuru için suyu tuzu yumurta akını derin bir kapta karıştırın yavaş yavaş un ekleyin yumuşak bir hamur yapın 15 dakika dinlensin.
O dinlenirken patlıcanları yıkayın soyun doğrayın.
Soğanları doğrayın ben robotta geçirdim çok ezmeden tabi tencereye alın.
Yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip kavurun.
Biberleri doğrayıp ekleyin biraz daha kavrulsun.
Patlıcanları ekleyin iyice piştikten sonra baharatını, tuzunu ,maydanozu da ekleyin altını kapatın.Soğusun.
Hamuru bezelere ayırın benim 13 beze oldu merdaneyle tabak büyüklüğünde açın.
Bir borcamı yağlayın.
Açtığınız bezeyi borcama koyun.
Üstünü yağlayın tekrar başka beze açın.
Diğer açtığınız hamurun üstüne koyun.
Üst üste dizin üzerini kapatın.
15 dakika dinlensin tek tek bezeleri açın.
Patlıcan harcından ekleyin sarın. Resimlerde gösterdim tepsiye dizin.
İster uzunlamasına ister yuvarlak tepsiniz nasılsa ona göre hepsini yaptıktan sonra üzerine yumurta sarisini ve yağı karıştırıp sürün.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun not ben bazılarına peynirli de yaptım harika oluyor
Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst