AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patlıcanlı Çiçek Kebabı (Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patlıcanlı Çiçek Kebabı (Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden) Tanımı İçin Malzemeler
400 gram kıyma dana kuzu farketmez
4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için
1 su bardağı sıvı yağ
Sosu için ;
2 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzeri için;
2 adet çeri domates

Patlıcanlı Çiçek Kebabı (Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar
Öncelikle kıyma iç harcımı hazırlayıp köfte topları yaptım.
Ardından patlıcanları yıkadım,kuruladım,bir tarafını çizgili soyup 5’şer yaprak olucak formda kestim. (patlıcanların boyutu büyükse 6 modüle da ayırabilirsiniz. Ben iki adedini 6’lı yaprak olarak yaptım.
Patlıcanların uç kısımlarını kesmiyoruz.
Yapraklar bu biçimde birbirlerine bağlı kalacaklar.
Yağ koymuş olduğum tavam da önlü,arkalı tüm patlıcanları kızarttım. Çok kızartmanıza gerek yok zira fırında da pişecekler.
Patlıcanlarım soğuduktan sonra patlıcan yapraklarının içine hazırlamış olduğum köftelerimi ekleyip,içe gerçek sırasıyla çiçek biçimini verip fırın tepsime dizdim.
Üzerlerini çeri domatesle süsledim.
Sosu için,ayrı bir yerde salçayı 1,5 bardak sıcak suda ezerek patlıcanların ortalarına döktüm.
Üzerlerine dökmeyin köfteler çıkmasın.
180 derece evvelden ısıtmış olduğum fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirdim. Sizler dilerseniz kişi sayısı kadar patlıcan sayısını çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Çiçek Kebabı (Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst