AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patlıcanlı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt (Ilık)
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un (Çok katı olmayacak)
İç materyali için;
Soğan
Patlıcan (Ben yazdan buzluğa biraz yağda kavurup saklandığım patlıcanı kullandım)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
2 kaşık yoğurt
1 kaşık süt
1 kaşık sıvı yağ
Susam

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur kabına yumurta beyazı, yoğurt, maya, tuz ve şekeri ekleyip, karıştırın.
Daha sonra ılık sütü ekleyelim ve denetimi bir biçimde unu ekleyelim biraz cıvık olmalı hamur ele yapışmalı.
Daha sonra sıvı yağ ile toparlayıp, yarım saat dinlendirelim.
Yağladığımız tepsiye hamuru basalım ve iç harcı ekleyip kapatalım.
Hamuru dilimleyip üzerine yumurta yoğurt karışımını sürelim ve susam serpip, 10 dk ılık fırında mayalandırıp, pişirelim.
Fırının son derecesinde denetimi pişirelim. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst