Patlıcanlı Beyti Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller
3 adet patlıcan
400 gram kıyma
2 adet yufka
2 adet soğan
4 diş sarımsak
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı yağ
1 kapya biber
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon, kekik, nane, paprika

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel patlıcanlarımızın üzerine zeytinyağ sürüp 180° fırında 20- 25 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra bir müddet ılıması için bekliyoruz.
Kıyma sarımsak soğan salça ve rondodan geçirilmiş közlenmiş kırmızı biberi, tuz karabiber kimyon ile harmanlayarak köfte harcımız oluşturuyoruz.
Yufkalarımızın içine süt ve yağdan oluşan sosumuzu sürüyoruz.
Yufkamızın yuvarlak kısımlarının içe katlayarak kare bir yufka elde ediyoruz.
Evvel katlayacağımız tarafa patlıcanlarımızı sıra sıra diziyoruz.
Üzerine kıymamızı ince bir biçimde koyuyoruz.
Yufkayı sıkı bir formda içindeki gereçlerle sardıktan sonra iki parmak kalınlığında kesip fırın tepsinize koyuyoruz. 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salça sosumuz ile servise hazır. Afiyet olsun!.
 
Geri
Üst