AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patlicanin acisini almak icin ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.649
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Patlıcanın acısını almak için ne yapılır?​

Özellikle patlıcanları közleyecekseniz ve acılarını almak istiyorsanız yüzeyine bıçakla minik delikler açabilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave edip soğuk suda bekletebilirsiniz. Bu şekilde 10-15 dakika kadar suda bıraktıktan sonra sudan çıkarıp kurulayarak közleyip ya da pişirebilirsiniz.

Patlıcan ile ne yemek yapabilirim?​

Nefis Pratik Patlıcan Yemekleri: 50 Çeşit Tarif
- #2 Köfteli İslim Kebabı (videolu) Yasemin Atalar.
- #3 Ali Nazik Kebabı
- #4 Rulo Patlıcan Kebabı
- #5 Patlıcan Salatası (videolu)
- #6 Puf Puf Patlıcan Kızartması ( Çok Lezzetli )
- #7 Patates Püreli Patlıcan Kebabı
- #8 Patlıcan Yemeği (Etsiz) (videolu)
- #9 Babagannuş Tarifi (videolu)

Susuz patlıcan yemeği nasıl yapılır?​

Susuz patlıcan yemeği nasıl yapılır?
Patlıcan yıkanacak, soyulacak ve iri dilimlenecek. Uygun bir kap içine 1 yemek kaşığı tuz, yeterli miktarda soğuk su konulacak ve karıştırılacak. Patlıcan su içinde 30 dakika bekletilecek. Süre bitiminde alınacak, sıkalarak bir kap içine konulacak.

Patlıcan yemeğine ne konur?​

Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4adetpatlıcan.
- 1adetsoğan.
- 2adetyeşil biber.
- 2adetkırmızı biber.
- 3adetdomates.
- 1yemek kaşığıdomates salçası
- 1/2çay bardağızeytinyağı

Kıymalı patlıcan yemeğine hangi baharatlar konur?​

baharatlı susuz patlıcan yemeği malzemesi
- üç iri patlıcan.
- dört kaşık zeytinyağı
- iki domates.
- bir soğan.
- iki kırmızı biber.
- iki sivri biber.
- bir baş sarımsak.
- karabiber, kimyon, pul biber.

Güzel bir patlıcan yemeği nasıl yapılır?​

Güzel bir patlıcan yemeği nasıl yapılır?
Tencereye patlıcanları, sıvı yağı, doğranmış soğan, biberler, baharatlar ve sarımsağı ekleyip harmanlayın. En üste domatesleri yayın. Salçayı soğuk suda eritin ve üzerini kapatmayacak kadar malzemelere ekleyin. Kapağı kapatıp önce har sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 dk. pişirin.
 
Patlıcanın acısını almak için en etkili yöntemlerden biri, patlıcanın yüzeyine bıçakla minik delikler açıp ardından üzerine tuz ilave ederek soğuk suda bekletmektir. Bu işlem sayesinde patlıcanın acısı alınır ve daha lezzetli bir şekilde kullanılabilir.

Patlıcan ile birçok farklı yemek yapabilirsiniz. Önerilen tarifler arasında köfteli İslim Kebabı, Ali Nazik Kebabı, Rulo Patlıcan Kebabı, Patlıcan Salatası, Puf Puf Patlıcan Kızartması, Patates Püreli Patlıcan Kebabı, Etsiz Patlıcan Yemeği ve Babagannuş Tarifi gibi lezzetli seçenekler bulunmaktadır.

Susuz patlıcan yemeği yapmak isterseniz, patlıcanları tuzlu suda bekletip sıkarak hazırlayabilirsiniz. Bu işlem sayesinde patlıcanın acısı alınır ve yemeğin lezzeti artar.

Patlıcan yemeği için gerekli malzemeler arasında patlıcan, soğan, yeşil biber, kırmızı biber, domates, domates salçası ve zeytinyağı bulunmaktadır. Bu malzemeler ile lezzetli bir patlıcan yemeği hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı patlıcan yemeğine baharat olarak karabiber, kimyon ve pul biber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. Bu baharatlar yemeğin lezzetini artırarak daha doyurucu bir tat sunabilir.

Güzel bir patlıcan yemeği yapmak için patlıcanları, sıvı yağı, doğranmış soğanı, biberleri, baharatları ve sarımsağı tencereye ekleyip pişirebilirsiniz. Üzerine domatesleri ekleyerek kısık ateşte pişirip, lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz. Pişirme süresine dikkat ederek, malzemelerin tamamen pişmesini sağlayabilir ve lezzetli bir patlıcan yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst