AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patlican tuzlu suda ne kadar bekler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Patlıcan tuzlu suda ne kadar bekler?​

Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun. Alta geçmeyecek şekilde boydan boya çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın. Bir tavaya 1 bardak sıvı yağı koyun ve patlıcanların her iyice yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın.

Patlıcan tuzlu suda bir gece bekler mi?​

Limonlu ve tuzlu suda bekletmek de patlıcanın kararmasını önleyen bir diğer yöntemdir. Doğradığınız ya da kestiğiniz patlıcanları, limon sıkılmış ve bir tutam tuz katılmış soğuk suyun bulunduğu derin bir kap içerisinde bekletebilirsiniz.
Patlıcanı pişirmeden önce uygulanan ilk yöntem sebzeyi soyup bol tuzlu suya basmak. Bu işlemin ardından suyun rengi kahverengiye dönüşür ama yine de etkisizdir. Patlıcanları sudan süzdükten sonra maksimum 5 dakika içerisinde kararmaya başlayacaktır.
Patlıcan insanı zehirler mi?
Tüketilme şekli olarak uzmanlar patlıcanın çiğ tüketimine kesinlikle izin vermemektedir. İçinde birçok maddeyi barındırdığı için zehirlenmelere yol açabilmektedir. Patlıcan közlenerek veya kızartılarak yendiği zaman zararlı bakteriler öleceği için zehirlenmeleri en aza indirir.
Soyulmuş patlıcan dolapta nasıl saklanır?
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin.

Patlıcan direk buzluğa konur mu?​

Patlıcanı derin dondurucu ya da buzdolabı içerisinde saklamanın herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Patlıcanlar, yemeklik olarak doğranıp direkt bir şekilde dondurucuya koyulmamalıdır. Bu şekilde yapmak, patlıcanların mevcut yemeklere kötü bir tat vermesine sebep olmaktadır.

Patlıcan Kızartılırken yağ çekmemesi için ne yapmalı?​

Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soyun, dilimleyin, düz bir zemine kağıt havlu koyun, patlıcanları üzerine dizin, patlıcanların üzerine tuz serpin ve kağıt havlu ile örtün, üzerine hafif bir ağırlık koyun, mesela bir su bardağını koyabilirsiniz. Bu şekilde 1-2 saat kalsın, patlıcanlarınız hiç yağ çekmeyecektir.
Tuzlu Suda Bekletin Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin. Daha sonra bir miktar tuz eklediğiniz su içerisinde bekletin. Patlıcan dilimlerinin suyunu iyice süzüp kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızartmaya başlayın. Bu yöntem sayesinde patlıcanların yağ çekmesi ve acı lezzeti azalır.
 
Geri
Üst