AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patlıcan Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Patlıcan Tava Tanımı İçin Materyaller
300 gram kuzu kuşbaşı
4 adet patlıcan
3 adet sivri yeşil biber
1 adet kapya biber
1 baş sarımsak
2 adet domates
2 adet patates (İsteğe bağlı eklenebilir)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Patlıcan Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanı küp küp doğrayın tuzlu suda bekletin. Öbür tarafta biberleri ve domatesleri küçük doğrayın. Fırın kabının içine evvel patlıcanları yerleştirelim.
Üstüne kuşbaşı etlerinizi yerleştirin (Ben kavurma eti kullandım) daha sonra sırayla biberleri, domatesleri salçalarI, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsağı, baharatları ekleyin ve fırın kabının içinde materyalleri harmanlayın.
Üzerine tereyağı küçük kesimler halinde üstüne yerleştirin. Islatıp suyunu sıktığımız yağlı kağıdı tepsinin üstüne serin.
Etler yumuşayıncaya kadar 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sonra kağıdı alın üstü kızarana kadar tekrar fırına verin. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst