AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patlican pismesi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Patlıcan pişmesi nasıl yapılır?​

Öncelikle patlıcanlarımızı alaca soyup küp şeklinde doğrayalım . Sonra 5 dakika kadar acıcı çıkıncaya kadar suda bekletelim . Diğer yandan tenceremize zeytinyağımızı koyup domates ve soğanımızı doğrayıp ocağımıza alalım. Rengi solduk tan sonra salçalarımızı ekleyip karıştıralım.

Patlıcan tuzlu suda en fazla ne kadar bekletilir?​

Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun. Alta geçmeyecek şekilde boydan boya çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın.
Patlıcan tuzlu sudan sonra yıkanır mı?
Limonlu ve tuzlu suda bekletmek de patlıcanın kararmasını önleyen bir diğer yöntemdir. Doğradığınız ya da kestiğiniz patlıcanları, limon sıkılmış ve bir tutam tuz katılmış soğuk suyun bulunduğu derin bir kap içerisinde bekletebilirsiniz.

Patlıcan kaç derecede pişer?​

Yağlı kağıt serili tepsiye koyuyoruz ve 220 derece fırında pişiriyoruz. Benim fırınımda yaklaşık 30 dakikada pişti fakat fırınlar farklılık gösterebilir. Daha geç de pişebilir kontrollü olmakta fayda var. Daha sonra soğuyunca kabuklarını soyup yıkayıp kullanabilirsiniz.

Patlıcan yemeği kaç derecede pişer?​

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra sade ya da arzu ettiğiniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Sulu patlıcan yemeği nasıl yapılır?
Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulup 4 e bölünür ve küp küp doğranıp tuzlu suda beklemeye bırakılır. Soğan, sarımsak ve kırmızı biber biraz öldükten sonra salça eklenir ve biraz daha kavrulur. Ardından domatesler ilave edilir (ben 1, 5 bardağı domates sosu döktüm) hepsi biraz kavrulduktan sonra patlıcanlar eklenir.
Özellikle patlıcanları közleyecekseniz ve acılarını almak istiyorsanız yüzeyine bıçakla minik delikler açabilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave edip soğuk suda bekletebilirsiniz. Bu şekilde 10-15 dakika kadar suda bıraktıktan sonra sudan çıkarıp kurulayarak közleyip ya da pişirebilirsiniz.
Patlıcanın acısı ne kadar sürede çıkar?
İç kısımlarına tuz bol miktarda tuz koyun. Tek bir katmana yerleştirin ve en az 20 dakika bekletin. Hazır olduğunuzda, yüzey sıvısını ve patlıcanın üzerinde kalan kalan tuzu kağıt havlu ile temizleyin.

Patlıcan neden tuzlu suda bekletilir?​

Küp küp ya da dilim dilim kestikten sonra hem kararmaması için hem acısının çıkması için bol tuzlu suyun içerisine atıp bekletebilirsiniz. Suyun içerisinde bekletirken özellikle kızartmak istiyorsanız soğuk ve tuzlu suyun içerisinde bekletmek güzel sonuçlar elde etmenize fayda sağlayacaktır.

Patlıcan acıysa ne yapmalı?​

Fırında patlıcan kızartması kaç dakikada pişer?
Dilerseniz patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 180 derecede 10-15 dakika pişirebilirsiniz.

Fırında patlıcan Közlenir hangi ayarda?​

Patlıcanları yıkayın ve kurulayıp çatal yardımıyla üzerine delikler açın. Patlıcanları fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlamış olduğunuz fırının orta bölümüne tepsiyi yerleştirin ve 15.dakikada patlıcanları çevirin. Toplamda 35 dakika kadar patlıcanları közleyin.

Patatesli patlıcan yemeği ne kadar sürede pişer?​

Patatesli patlıcan yemeği ocak üzerinde ve kısık ateşte 25 ila 30 dakika arasında pişer.
 
Geri
Üst