AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Patlıcan Patlıcan Oturtması Nasıl Yapılır? Patlıcan patlıcan oturtması tarifi için öncelikle patlıcanları yıkayıp dilimleyin. Ardından dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bu sırada soğanları doğrayıp yağda soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Kavrulan kıymaya domates ve biber salçasını ekleyin. Patlıcanları yağda kızartın ve bir tabağa alın. Kızarmış patlıcanların üzerine kıymalı harcı dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Patlıcan patlıcan oturtması hazır!
İçindekiler

Patlıcan Patlıcan Oturtması Nasıl Yapılır?​

Patlıcan patlıcan oturtması, Türk mutfağının sevilen ve lezzetli yemeklerinden biridir. İşte patlıcan patlıcan oturtması yapmak için ihtiyaç duyduğunuz malzemeler ve adım adım yapılışı:

Patlıcan Patlıcan Oturtması Malzemeleri Nelerdir?​

Patlıcan patlıcan oturtması yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
4 adet közlenmiş patlıcan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Nane
Yarım limon suyu

Patlıcan patlıcan oturtması yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Adım: Közlenmiş patlıcanları alın ve kabuklarını soyun.
2. Adım: Patlıcanları ezerek püre haline getirin.
3. Adım: Domatesleri ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın.
4. Adım: Sarımsakları ezin.
5. Adım: Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
6. Adım: Doğranmış domatesleri ve yeşil biberleri tavaya ekleyin.
7. Adım: Sarımsakları da ekleyerek kavurun.
8. Adım: Patlıcan püresini de tavaya ekleyin ve karıştırın.
9. Adım: Tuz, pul biber ve nane ekleyerek tatlandırın.
10. Adım: Yarım limonun suyunu sıkarak karışıma ekleyin.
11. Adım: Karışımı kısık ateşte bir süre daha pişirin.
12. Adım: Patlıcan patlıcan oturtması servise hazırdır. Afiyet olsun!

Patlıcan Patlıcan Oturtması Neyle Servis Edilir?​

Patlıcan patlıcan oturtması genellikle yanında pilav veya ekmek ile servis edilir. Üzerine maydanoz veya pul biber serperek servis yapabilirsiniz.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Kaç Kişilik Yapılır?​

Patlıcan patlıcan oturtması tarifi verilen malzemelerle genellikle 4 kişilik bir öğün hazırlanabilir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Nasıl Saklanır?​

Patlıcan patlıcan oturtmasını buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz. Buzdolabında 2-3 gün tazeliğini koruyabilir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Hangi Yemeklerle Uyumludur?​

Patlıcan patlıcan oturtması, et yemekleri, pilav, makarna veya sadece ekmekle birlikte tüketilebilir. Zeytinyağlı yemeklerle de uyumlu bir lezzettir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Kalori Değeri Nedir?​

Patlıcan patlıcan oturtması yaklaşık olarak 100 gramında 150-200 kalori bulunur. Ancak bu değer tarife kullanılan malzemelere göre değişebilir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Vegan mıdır?​

Eğer tarifte kullanılan malzemeler vegan ise, patlıcan patlıcan oturtması vegan bir yemektir. Ancak bazı tariflerde yoğurt veya süt ürünleri de kullanılabilir, bu durumda vegan olmaz.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Hangi Bölgemize Aittir?​

Patlıcan patlıcan oturtması, Türk mutfağının genelinde yaygın olarak tüketilen bir yemektir. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıkça yapılan bir tariftir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Nerede Yenir?​

Patlıcan patlıcan oturtmasını evde kendiniz yapabilir veya Türk restoranlarında, meyhanelerde, lokantalarda bulabilirsiniz. Özellikle Türk mutfağına özgü restoranlarda bu lezzeti deneyebilirsiniz.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Hangi Öğünde Tüketilir?​

Patlıcan patlıcan oturtması genellikle öğle veya akşam yemeğinde ana yemek olarak tüketilir. Ancak isterseniz kahvaltıda veya ara öğünlerde de tercih edebilirsiniz.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Hangi Vitaminleri İçerir?​

Patlıcan patlıcan oturtması, patlıcanın içeriğinde bulunan A, C, B6 ve K vitaminlerini içerir. Ayrıca lif, potasyum ve demir gibi mineraller de içermektedir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Hangi Hastalıklara İyi Gelir?​

Patlıcan patlıcan oturtması, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Ayrıca sindirim sistemine de faydalıdır ve kalp sağlığını destekler.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Hamileler Tarafından Tüketilebilir mi?​

Patlıcan patlıcan oturtması hamileler tarafından tüketilebilir. Ancak hamilelik döneminde tüketilen herhangi bir yiyecek için doktorunuzla da mutlaka görüşmenizde fayda vardır.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Diyabet Hastaları Tarafından Tüketilebilir mi?​

Patlıcan patlıcan oturtması, düşük karbonhidrat içeriği nedeniyle diyabet hastaları tarafından tüketilebilir. Ancak yine de diyabet hastalarının tüketmeden önce doktorlarına danışmaları önemlidir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Çocuklar Tarafından Tüketilebilir mi?​

Patlıcan patlıcan oturtması çocuklar tarafından tüketilebilir. Ancak çocukların alerjik reaksiyonları veya beslenme alışkanlıkları göz önünde bulundurularak porsiyon kontrolü yapılmalıdır.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Gluten İçerir mi?​

Patlıcan patlıcan oturtması gluten içermez. Bu nedenle gluten intoleransı olan kişiler tarafından da tüketilebilir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması İçeriğinde Hangi Baharatlar Bulunur?​

Patlıcan patlıcan oturtması tarifine baharat olarak genellikle tuz, pul biber ve nane eklenir. Ancak kişisel tercihe göre farklı baharatlar da kullanılabilir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Kaç Kalori İçerir?​

Patlıcan patlıcan oturtması yaklaşık olarak 100 gramında 150-200 kalori bulunur. Ancak bu değer tarife kullanılan malzemelere göre değişebilir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması Protein İçerir mi?​

Patlıcan patlıcan oturtması, içeriğindeki patlıcan ve yoğurt gibi malzemeler sayesinde protein içerir. Ancak protein miktarı tam olarak belirli bir değildir ve tarife göre değişebilir.

Patlıcan Patlıcan Oturtması nasıl yapılır?
1. Patlıcanları közleyin.
2. Kabuklarını soyup ezin.
3. Sarımsak, yoğurt, tuz ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın.
4. Patlıcan püresini servis tabağına yayın.
5. Üzerine kırmızı pul biber ve maydanoz serpip servis yapın.

Patlıcan Patlıcan Oturtması nasıl yapılır?
Patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup ezin.
Sarımsak, yoğurt, tuz ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın.
Patlıcan püresini servis tabağına yayın.
Üzerine kırmızı pul biber ve maydanoz serpip servis yapın.

Geri