AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patlıcan Oturtma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Materyaller
6 adet orta uzunluk patlıcan
2 domates
6 tane sivri biber
5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıcak su
1 büyük soğan
300 gram kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz

Patlıcan Oturtma Tanımı Yapılışı

Patlıcanları alacalı halde soyun 2 yahut 3 santim kalınlığında halka biçiminde doğrayın .
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin .
Yarım çay bardağı sıvı yağına baharatları ve bir çay kaşığı tuzda ekleyin.
Fırça yardımıyla patlıcanlara sürün.
200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Pişmiş olan patlıcanları bir borcama koyun .
Öbür yandan sıvı yağda kıymayı ve soğanı biraz kavurun .
Sonra biberi domatesi ,sarımsağı ve salçayıda ekleyin.
Beş dakika kadar soteleyin .1 çay kaşığı tuz da ekleyin .
Patlıcanların üzerine eşit biçimde paylaştırın.
Ayırdığımız domates ve biberi doğrayın .
Yemeğin üzerine istediğiniz formda dizin.
1 çay bardağı sıcak suyuda üzerine gezdirin .
250 derece fırında üzerindeki sebzeler kızarana kadar pişirin
 
Geri
Üst