AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patlıcan Oturtma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
250 gram kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet büyük domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Beşamel sos için;
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı tuz
Çay kaşığı ucu ile karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Hem et severler hem de sebze severler için harika bir lezzet.
Önce patlıcanlarımızı alacalı soyup ister dilimler halinde ister ortadan bölüp uzun parçalar şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
Kıymamızı tencereye alıp kavuralım.
Kavrulduktan sonra üzerine zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğanları, ince ince doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Domates ve domates salçası ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. Baharatlarımızı da ilave edip biraz karıştıralım ve ocaktan alalım.
Daha sonra patlıcanlarımızı kurulayıp tost makinasında ya da ızgarada arkalı önlü kızartalım.
Pişireceğimiz tepsiye önce patlıcanlarımızı dizelim üzerine hazırladığımız kıymalı harcımızı dökelim ve eşit şekilde yayalım, üzerine tekrar patlıcanlarımızı dizelim.
Beşamel sos için tereyağını tencerede eritip içinde unu kavuralım. Daha sonra soğuk sütü yavaş yavaş dökelim ve bir çırpıcı ile güzelce karıştırarak pişirelim ve ocaktan almadan önce tuz ve karabiberi ekleyip patlıcanlarımızın üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirini de serpip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk. Üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis edelim.
Patlıcan Oturtma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst