Patlican Osmanli mutfagina ne zaman girdi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
139.339
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Patlıcan Osmanlı mutfağına ne zaman girdi?​

Domates ise önceleri Avrupa’ya, saraylarda saksılara süs bitkisi olarak gelmiş ve yenilebilir olduğu sonradan fark edilmiştir.. Anayurdu Güney Amerika olan Patlıcangiller ailesine mensup domatesle Türklerin tanışması 18 ci yüzyılın sonlarına rastlar.

Patlıcan neden yasaklandı?​

Patlıcanın huzursuz ettiği başka ülkeler de var İtalya’da da patlıcanın insanları delirttiğine inanıldığı için ekimine sınırlama getirilmiş. Fransa’daysa patlıcanın yüksek ateşe ve sara hastalığına neden olduğu düşünüldüğü için 1700’lü yılların ortasına kadar evlerin mutfaklarına sokulmamış.
Yamula patlıcanı nedir?
Yamula Patlıcanı’nın özellikleri Çapı 5 ile 6,5 santim arası değişmekte, meyve uç şekli yuvarlak, meyvede eğrilik derecesi hafif, ticari hasatta meyve kabuğu beyaz çizgili ve orta derece parlak olup rengi leylaktır (açık mor). Damarlılık yoktur; dişi çiçek izi yoktur; meyve uç şekli çeltikli olmayıp düzdür.

Patlican yanar mi?​

Rüzgârlı akşamlarda evden eve yayılıp mahalleleri yutan bu yangınlara “patlıcan yangınları” denirdi. Patlıcan mevsimi İstanbul’un karaba- sanıydı. Patlıcan mevsiminde, bollaşıp ucuzladığı zaman yangınların sayısının artması, metafizik bir etkiden çok, mutfak kazalarına bağlı olduğu kuşkusuzdur.

Top patlıcandan ne yapılır?​

Bostan Patlıcanı ile 16 Değişik Tarif
Yamula Patlıcanı nerede bulunur?
Kayseri’de yetişen ve kendine has yapısından dolayı coğrafi işarete sahip olan Yamula patlıcanının rekoltesi çiftçiyi sevindirirken, bilinçsiz toplamadan dolayı kalitesindeki düşüklük hayal kırıklığına uğrattıYemliha Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İbrahim Ulusoy:”Eskiden patlıcan ekimini kalabalık aileler …
 
Geri
Üst