AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patlıcan Musakka

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler

Kıymalı harç için;
400 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 adet patlıcan
4 adet patates
Üzeri için;
1,5 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı su

Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymalı harç için yağı tencereye koyup soğanı kıymayla kavuruyoruz.
İçine ince ince doğradığımız yeşil ve kırmızı biberleri ek ediyoruz.
Son olarak sarımsak, tuz ve karabiberi ekledikten sonra 5-10 dakika daha kavrulmaya bırakıyoruz.
Patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
Hepsini borcama alalım ve üzerine yaptığımız sosu dökelim.
180 derecede 45 dakika pişirmek kâfi olacaktır. Afiyet şeker olsun.
Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst