AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patlıcan Musakka (Tencerede)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patlıcan Musakka (Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo patlıcan
5 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığından biraz az tuz
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcan Musakka (Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyalım.
Küp küp doğrayalım.
20 dk tuzlu suda bekletelim.
Suyunu süzüp kuruttuktan sonra güzelce kızartalım.
Domatesleri de kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım ve diğer bi tencerede yağ ve soğanı kavurun. Salçayı ezin.
Kavrulan soğana domatesleri ekleyin.
Sarımsakları da küçük küçük doğrayalım.
Baharatları atalım ve sulanana kadar kısık ateşte kavrulsun.
İşlem tamamlanınca patlıcanları ekleyelim. Sulu olmasını istiyorsanız 1 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Patlıcan Musakka (Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst