AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patlican Kebabi yaparken patlican kizartilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Patlıcan Kebabı yaparken patlıcan kızartılır mı?​

Merhabalar Sevgili Dostlar, Bu yemeği patlıcanları kızartmadan da yapabilirsiniz, ama yemeğiniz orjinalinde olduğu gibi taş fırınlarda pişmediği için lezzet yönünden eksik kalacaktır. Tavsiyem kızartmanız.
Kürdanlı patlıcan kebabı nasıl yapılır?
İki adet kızarmış patlıcan şeridini artı şeklini alacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup kapatın. Üzerine bir parça yeşil biber ve cherry domates yerleştirip kürdanla tutturun. Tüm köfteleri aynı şekilde patlıcan şeritlerine sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
Patlıcan Kebabında patlıcan soyulur mu?
Patlıcanların kabuğu soyulur. Dört parmak uzunluğunda eşit şekilde doğranır. Soyulan kabuklarla tepsinin tabanına dizilir. Kıyma, tuz ve karabiber iyice yoğurulur.

Urfa usulü patlıcan kebabı nasıl yapılır?​

Öncelikle kıyma ve baharatları karıştırıp güzelce yoğuralım. Daha sonra 1 patlıcanı 5 parçaya bölecek şekilde keselim. Kıymaları cevizden biraz daha büyük parçalara ayırarak yuvarlayalım ve tepsiye bir patlıcan bir kıyma şeklinde dizelim.
Evde fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır?
Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin. 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1’er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin. Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.
Kürdan köfte nasıl yapılır?
Patlıcanları artı şeklinde üst üste koyalım. Ortasına 1 tane köfte koyup bohça gibi yapalım ve kürdanla sabitleyelim. Küçük parça şeklinde önce biber, sonra domates koyalım. Köftenin üstüne son olarak da salçalı su ilave ederek fırında köfteler kızarana kadar pişirelim.
Patlıcanlar artı şeklinde serilip ortasına köfte konulur ve kapatılır üzerine domates ve biber konularak kürdanla sıkı durması sağlanır. Daha sonra salçalı su üzerlerine dökülüp üzeri yanmayacak şekilde 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Patlıcan kabuğu soyulur mu?
Patlıcan nasıl soyulur? Hangi yöntemle patlıcan közlerseniz közleyin, patlıcanlarınızı ilk ısılarıyla mutlaka bir kabın içerisine koyup kapağını kapatın ya da üzerine bir bezi sıkı sıkı örtün. Bu şekilde kendi buharı sayesinde kabukları yumuşayacak ve daha kolay soyulayacaktır.
Patlıcan kebabı eti nasıl olmalı?
Patlıcanları soymadan yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Tuzlu suya koydugunuz patlıcanları, acı suyu çıkması için bir süre bekletin. Kasabınızdan özel olarak çektirdiğiniz dana-kuzu karışımı kıyma ve kuyruk yağını tuz ve karabiber ile 5 dakika yoğurun.

Kalan patlıcan yemeği nasıl değerlendirilir?​

Patlıcan beğendi üzerine ekleyerek yeniden farklı bir yemek oluşturarak değerlendirebilirsiniz. Ya da çorbalara ince ince didikleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Yeni sos yaparak fırında da pişirebilirsiniz.
Adana usulü patlıcan kebabı nasıl yapılır?
Öncelikle kıyma harcımızın içini hazırlarken kıyma harcımızın içine 1 er çay kaşığı tuz karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ilave ediyoruz. Kıymanız eğer yağsız ise kıyma harcını karıştırırken içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ediyoruz. Kıymamızı iyice yoğurup 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Fırında etli patlıcan yemeği nasıl yapılır?
Soğan, sarımsak ve biberleri doğrayıp etlerin üzerine ekliyoruz. Bir tane domatesi yemeklik doğrayıp sotemizin üzerine ekleyip karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Kızarttığımız patlıcanların yarısını fırın tepsisine yayıyoruz ve üzerine hazırladığımız etli karışımı yayıyoruz. Onun üzerine kalan patlıcanı ekliyoruz.

Etli kürdan kebabı nasıl yapılır?​

Kuzu Etli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
- Eti, küp doğranmış domates ve soğan, suyla birlikte tencereye alın.
- Suyunu süzün ve bunu yemeğin üzerine sos yapmak üzere ayırın.
- Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
- Tam ortasına bir parça et yerleştirip patlıcanların uç kısımlarını etin üzerine kapatın.
 
Geri
Üst