AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patlıcan Kebabı (Fırında kızartmadan)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Patlıcan Kebabı (Fırında kızartmadan) Tanımı İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
300 gram orta yağlı kıyma
1 adet küçük soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Biber salçası
Sıvı yağ

Patlıcan Kebabı (Fırında kızartmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan ve sarımsaklar küçük doğranarak kıymaya eklenip karıştırılır.
Tuz, karabiber ve pul biber de eklendikten sonra köfte haline getirilir.
Patlıcanlar halka halka doğranır ve her iki tarafı da yağlanır.
Köfteler patlıcanların ortasına koyularak borcama dizilir.
Üzerine suda açılmış biber salçası dökülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dk pişirilir.
Patlıcan Kebabı (Fırında kızartmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst