Patlıcan Kavurma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patlıcan Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet soğan
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için;
Maydanoz

Patlıcan Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları küp küp doğrayıp, tuzlu suda bekletiyoruz, tencereye zeytinyağı koyup, ısıtıyoruz.
Soğanları küp küp doğrayıp içine ek edip, karıştırıyoruz, domates ve biberleri de doğrayıp içine ek edip, salçasını be baharatlarını ekliyoruz, karıştırıp en son patlıcanları koyup yavaşça kavuruyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz, orta ara karıştırıp kavurup denetim ettikten sonra ocaktan alıyoruz, tencerenin kapağını açmadan yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen yemeğimizi servis tabağına alıyoruz, üzerine maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz, her yemeğin yanına yakışan kusursuz bir lezzet afiyet olsun
Patlıcan Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst