AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patlıcan Kapama (Kıymalı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tanımı İçin Gereçler
4 adet patlıcan
2 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 adet domates
200 gram kıyma
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Ortası için
1 büyük uzunluk patates
Karabiber
Toz biber
Tuz
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz

Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlarımızı soyup ince ince doğrayalım.
Tuzlu suya bırakıp 15 dakika acısının çıkmasını bekleyelim.
Patlıcanları peçeteyle kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
Patatesi yuvarlak doğrayıp kızartalım.
İç harcı için tavaya soğanımızı alıp kavuralım. Kıymayı ek edelim.
Güzelce kavurduktan sonra içerisine ince doğranmış biberleri ve sarımsakları ek edip kavuralım.
En son doğradığımız domatesleri ve salçaları ek edip kavuralım.
Baharatları ek edip ocaktan alalım.
Fırın kabımıza patlıcanları kenarlarından taşacak halde görseldeki üzere dizelim.
Kıymalı harcı altına yayalım.
Üzerine kızarttığımız patatesleri ve dilimlediğimiz domatesleri ek edip kapatalım.
Sosu için salça ve suyu karıştırıp tuzunu ek edelim.
Patlıcanların üzerine yayıp evvelce ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.
 
Geri
Üst