Patlıcan Bâtın Kebap Tanımı İçin Gereçler
3-4 adet patlıcan
1 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
İç harcı için:
300-400 gram dana kuşbaşı eti
1 adet soğan
1 adet domates(rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı un
1, 5 su bardağı soğuk süt
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı kaşar peyniri
Patlıcan Saklı Kebap Tanımı Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulur, ikiye bölünür, kısa kullanacaksanız bütün olarak kullanın.
Tuzlu suda biraz bekletilir, sonra kurulanıp kızgın yağda çevrilerek kızartılır.
Et için yağlar eritilir, minik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Etler eklenir biraz sotelenir, rengi dönünce domates rendesi ve salça eklenir biraz karıştırdıktan sonra sıcak su baharatlar tuz ek edilip pişmeye bırakılır. Düdüklü tencerede 20-30 dakika pişirdim.
Patlıcanlar uygun bir fırın kabına alınır ortaları uzunlamasına kesilir.
Azar azar tuzlanıp çatalla içleri ezilir, karnıyarıkta yaptığımız üzere içlerini etle dolduruyoruz.
Beşamal sos için yağlar eritilir, un kokusu çıkana kadar kavrulur.
Soğuk süt eklenir ve daima karıştırarak pişirilir.
Fokurdamaya başlayınca tuz ve karabiber eklenir kapatılır.
Patlıcanların üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar gezdirilir.
Kaşar peynir rendesi serpiştirilir, eti pişirdiğimiz su süzülür.
İçine bir yemek kaşığı salça ek edilip fırın kabına eklenir.
Evvelden ısıtılmış fırında 200° derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Deneyeceklere afiyet olsun
fırın kabını orta rafın bir altına sürerseniz daha uygun pişecektir.
3-4 adet patlıcan
1 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
İç harcı için:
300-400 gram dana kuşbaşı eti
1 adet soğan
1 adet domates(rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı un
1, 5 su bardağı soğuk süt
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı kaşar peyniri
Patlıcan Saklı Kebap Tanımı Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulur, ikiye bölünür, kısa kullanacaksanız bütün olarak kullanın.
Tuzlu suda biraz bekletilir, sonra kurulanıp kızgın yağda çevrilerek kızartılır.
Et için yağlar eritilir, minik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Etler eklenir biraz sotelenir, rengi dönünce domates rendesi ve salça eklenir biraz karıştırdıktan sonra sıcak su baharatlar tuz ek edilip pişmeye bırakılır. Düdüklü tencerede 20-30 dakika pişirdim.
Patlıcanlar uygun bir fırın kabına alınır ortaları uzunlamasına kesilir.
Azar azar tuzlanıp çatalla içleri ezilir, karnıyarıkta yaptığımız üzere içlerini etle dolduruyoruz.
Beşamal sos için yağlar eritilir, un kokusu çıkana kadar kavrulur.
Soğuk süt eklenir ve daima karıştırarak pişirilir.
Fokurdamaya başlayınca tuz ve karabiber eklenir kapatılır.
Patlıcanların üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar gezdirilir.
Kaşar peynir rendesi serpiştirilir, eti pişirdiğimiz su süzülür.
İçine bir yemek kaşığı salça ek edilip fırın kabına eklenir.
Evvelden ısıtılmış fırında 200° derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Deneyeceklere afiyet olsun
fırın kabını orta rafın bir altına sürerseniz daha uygun pişecektir.