- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 162.358
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Patlıcan dolma içi nasıl hazırlanır?
İçi İçin;- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 3 diş sarımsak.
- 4 adet büyük boy domates.
- 2 bağ maydanoz.
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
Hatay usulü kuru patlıcan dolması nasıl yapılır?
Kuru patlıcanı ve biberi yıkayıp 15 dakika harlı ateşte haşlayın. Sonra onları soğuk suda haşlayın pirinci yıkayıp sırasıyla tüm doğranacak malzemeleri doğrayıp üstüne koyun salçaları ve baharatları yağları ekleyin rengi açıksa domates salçası ilave edebilirsiniz. Bu karışımla dolmaları doldurun.Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru dolmaları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim. 10-12 dakika haşlayıp süzelim.
- Soğanları küp doğrayıp tencereye alalım.
- Yıkanmış pirinci de ekleyip bir kaç kez karıştıralım.
Kuru biber dolma içi nasıl hazırlanır?
Süzgece alın ve altına bir kase koyun. Acı biberleri alın ve 5 dakikada biberler yumuşayınca süzgece alın. İç harcını hazırlamak için malzemeleri yoğurma tepsisine alın. Tepsi içerisinde kıyma, soğan, pirinç, sarımsak, maydanoz, sıvı yağ ve baharatlar ekleyin.
Biber patlıcan dolma içi nasıl hazırlanır?
Soğanlar küp doğranarak yarım çay bardağı zeytinyağda hafif öldürülür. Dolmalık fıstık ve pirinç de ilave edilip orta ateşte yakmadan 4-5 dk kavrulur. Demlenen dolma içine kıyılmış maydanoz da katılır, altüst ederek karıştırılır. Dolma içi hazırdır.
Dolma içi nasıl hazırlanır?
Dolma İçi Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?- Soğanı küpler halinde doğrayarak tavaya alalım.
- Kavrulan soğana salçaları ve baharatları ilave edelim.
- Ardından yıkanmış pirinç ve bulguru alarak 2 dakika kadar kavuralım.
- Üzerini çok az geçecek kadar su ilave edelim.
Urfa usulü kuru patlıcan dolması nasıl yapılır?
Patlıcan ve biberleri bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz. Patlıcanlar altta biberler üste en üste de yapraklarımızı sararak yerleştiriyoruz. Bir kabımıza 4 yemek kaşığı toz sumağı koyarak üzerine 5 su bardağı suyu ekleyip 10 dakika kadar bekletip bir süzgeç yardımıyla dolmalarımızın üzerine döküyoruz.Patlıcan ve biberleri iyice yıkayıp suda 10 dk kaynatıp soğuk suya alıp süzün. Soğanı ufacık doğrayın ve zeytinyağın da (2 y. k kadar) kavurun. Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin. Domates rendesi ilave edin 1-2 dk pişirip 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dk kadar pişirin.
Antep usulü kuru patlıcan biber dolması nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Soğanları bıçakla mümkün olduğu kadar ince kıyın ve pirince ekleyin. Zeytinyağını ve kalan malzemeyi de üzerine ekleyin. Harcı iyice yoğurup biberlerin ve patlıcanların yarısını biraz geçecek şekilde içlerine doldurun. Patlıcanların uçların elinizle iyice bastırarak sıkıştırıp kapatın.
Kuru patlıcan dolması tencereye nasıl yerleştirilir?
Kuru biber ve patlıcanların yarısı dolacak şekilde doldurulur. Tencereye, alta patlıcan üste biber olacak şekilde dizilir. En üste düz bir porselen tabak ters çevrilip koyulur. Dolmaları 1 parmak geçecek kadar su doldurup, kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır. 30 dakika kaynatılır.
Antep usulü kuru biber dolması nasıl yapılır?
Kuru Biber Dolması nasıl doldurulur?
İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. İç harcı biberlerin içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur. Daha sonra tencereye yerleştirilir. Biraz tuz atılır ve üzerine tabak kapatılır.Etli Patlıcan Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcanların ve biberlerin içini çıkaralım. Kuru soğanı, sivri biberi, domatesi ve maydanozu doğrayalım içine eti sıvı yağı pirinçi, salçaları baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım. Sebzelere doldurup tencereye dizelim.
Pirinçli dolma içi nasıl hazırlanır?
Kolay Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp en az 1 saat önceden tuz ilavesiyle sıcak suyla ıslatın.
- Soğanları ince ince yemeklik doğrayın ve zeytinyağında iyice pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine süzülen pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Üzerine kabuğu soyulmuş domatesi minik minik doğrayın.
Dolma içi ne konur?
Dolma İçi Nasıl Yapılır İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur.
- 3 adet soğan.
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1’er tutam tuz, pul biber, karabiber, nane.
- 2-3 adet limon tuzu.