Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patlıcan Çullaması (Yöresel Tarif) Bu Tarif Kaçmaz Köz Patlıcanın En Lezzetli Hali

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patlıcan Çullaması (Yöresel Tarif) Bu Tanım Kaçmaz Köz Patlıcanın En Lezzetli Hali Tanımı İçin Materyaller
4 – 5 adet közlenmiş kabukları soyulup doğranmış patlıcan
4 – 5 adet yeşil biber
3 adet soğan
1 adet kabukları soyulmuş iri domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
Pulbiber
Maydanoz

Patlıcan Çullaması (Yöresel Tarif) Bu Tanım Kaçmaz Köz Patlıcanın En Lezzetli Hali Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanı yarım ay halinde doğrayıp tavaya alın sıvı yağı gezdirip pembeleşene dek kavurun.
Akabinde yemeklik doğranmış yeşil biberi de ekleyip 5 dakika kavurun.
Yarım yemek kaşığı salçayı ekleyip çiğ kokusu çıkana dek karıştırın.
Kabuğu soyulmuş domatesi ve közlenmiş doğranmış patlıcanı da ekleyip kısa bir mühlet daha karıştırıp tuz pulbiberini ekleyip tavanın ağzını kapatın 5 dakika bu halde pişsin.
Ocaktan almaya yakın bir turam üzerine maydanoz gezdirip sıcak servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst