- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 207.455
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Patlayan borudan kim sorumlu?
sorusuna gelirsek; evin yasal sahibi olarak ev sahibinin ödemesi gereklidir diyebiliriz.Kış aylarında borular neden patlar?
Aşırı soğuklar genellikle bir şeylerin büzülmesine neden olsa da, buzun sudan daha fazla hacme sahip olması nedeniyle, suyun bir borunun içinde donması durumunda genişler ve borunun içindeki basıncı arttırır. Boruda oluşan aşırı basınç yüzünden kelimenin tam anlamıyla oluşan buz tabakası borudan fırlar.Plastik boru mu demir boru mu?
Demir boruların en büyük dezavantajlarından bir tanesi kolaylıkla borularda donma yapmasıdır. Oysa plastik 33borular içeriğinde bulunan hammaddeler sayesinde borularda donma gibi bir sorun ile karşılaşılmasının önüne geçmektedir.
Mutfakta boru tıkandı masrafı kime aittir?
Gider Borusu Tıkanıklığı Kimin Sorumluluğundadır Bu işlem ise ortak alan olduğu için tüm binanın sorumluğundadır.
Su tesisatını kim öder?
Kiracı; kendi kullanmış olduğu elektrik, su, doğal gaz gibi abonelik işlemleri gerektiren temel ihtiyaçları için abonelik masraflarını ödemek zorundadır.Su borusu patlarsa kim öder?
Yani şofbenin su borusunun patlaması ve alt daireye zarar vermesi, üst katın mal sahibinin değil, oturan kiracıların sorumluluğudur.Sicak su tesisati neden patlar?
Sıcak su borusundaki patlamalar, içerisinde sıcak su dolaşan boruların, sıcaklık gittikten sonra soğuduğu zaman yaşamış olduğu genleşmeden kaynaklanmaktadır. Isınan borunun şekli belli bir oranda genişler, soğuduğu esnada ise normal haline geri döner.
En iyi doğalgaz borusu hangisi?
Doğal gaz tesisatlarında sadece TS 6047, ISO 3183, TS EN 10208-1, API 5L kapsamında yer alan çelik borular kullanıma uygundur.
Kalorifer borusu plastik olur mu?
Bu, evde su tesisatı için üstün bir alternatif olmasına rağmen, Kalorifer İçin Bakır Yerine Plastik Boru Kullanmak boruları arızaya karşı güvenlidir.Vidanjör ücretini kim öder?
Ancak sorun ev içinde değilde, bina logarlarında, kanalizasyon borularında meydana gelmiş ise sorumluluk ev sahibine aittir. Ama çoğu zamanlarda kiracılar bu masrafı öderler.Kanalizasyon borusunu kim yapar?
Her ev sahibi, kiracı, site yöneticisi, apartman yöneticisi ve sorumlu kişiler açmak yükümlüdür. Tıkanıklık tuvalet borularına her hangi bir cismin kaçmasından kaynaklanıyorsa, spontane gelişen bir tıkanıklık ise yani kullanımdan kaynaklanan bir tıkanıklık ise tıkalı tuvalet giderini kiracı açtırır.
Su tesisatı arızasını kim öder?
Evin demirbaşı olan ısıtma, soğutma sistemlerinde meydana gelen arızalara ait masraflar, elektrik tesisatı, su tesisatı gibi tesisatlarda oluşabilecek arızalar, iç cephe duvarları ve dış cephe duvarlarında meydana gelebilecek olan dökülmeler ev sahibi tarafından karşılanması gereken masraflardır.