Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patlamis misirin ustune hangi baharat atilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Patlamış mısırın üstüne hangi baharat atılır?​

Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.

Süt Mısıra hangi baharatlar konur?​

Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım. Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim. Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Bardakta mısıra hangi baharatlar konur?​

Bardakta mısıra hangi baharatlar konur?
Evde Bardakta Mısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 konserve mısır veya bütün mısır alıp taneleyebilirsiniz.
- Tereyağı
- Su.
- Kimyon, karabiber, pul biber (isteğe bağlı farklı baharatlar)
- Ketçap.
- Mayonez.

Baharatlı mısır nasıl yapılır evde?​

İnce tabanlı derin bir tencereye yağı ekleyin. Yağın üzerine toz sebze çeşnisi ve diğer tüm baharatları ilave edin. İçinde yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp ocaktan alın. İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.

Patlamış mısıra ne eklenir?​

Mısırları makinede ya da tencerede patlatın. Bir başka yerde tereyağını eritin, içerisine kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Son olarak limon suyunu ekleyin. Bu karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve son olarak tuz ve karabiber ekleyin.

En iyi Mısır nasıl patlatılır?​

En iyi Mısır nasıl patlatılır?
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Bardakta mısır sosları nelerdir?​
Bunun için tek yapmanız gereken en sevdiğiniz klasik sosu kapmak! Ketçap, mayonez ve hardal ile tatlı toz biberi karıştırın. hazırladığınız mısırların üzerine ekleyin. Lezzet bu şekilde ikiye katlanacaktır.
Bütün mısır nasıl Tanelenir?​
Çatala ayıklamak zor geliyorsa; elinizle de mısır tanelerini temizleyebilirsiniz. Parmaklarınızı kullanarak mısırı aşağıya doğru itmeye çalışın. Bu sırada mısır taneleri teker teker dökülecektir. Dökülen mısırları soğuk sudan geçirip tozunu akıtmanız önerilmektedir.

Baharatlı mısır patlatması nasıl yapılır?​

Baharatlı mısır patlatması nasıl yapılır?
Yağı, mısırı ve tuzu tencereye alıp altını açıyoruz. Küçük bir kaba istenilen miktarda baharatları koyup hazır ediyoruz. Mısırların rengi değişene kadar karıştırıyoruz. Patlamaya çok yakın hazırladığımız baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp patlamasını bekliyoruz.

En iyi mısır nasıl patlatılır?​

Patlamış mısıra ne kadar tuz konur?​

Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler derin ve ince tabanlı bir tencere, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı da mısır. Derin, ince tabanlı bir tencereyi orta ısıda açtığınız ocağın üstüne koyun. Tencerenizin teflon veya çelik olması fark etmez.

Soslu popcorn nasıl yapılır?​

Soslu popcorn nasıl yapılır?
Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.

Baharatlı patlamış mısır nasıl yapılır?​

Baharatlı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?
- İnce tabanlı bir tencereye 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını aktarın.
- İçerisine mısırları ilave edin ve kapağını kapatarak mısırları patlatın.
- Mısırlar patlamaya başladığında tencereyi kapağını açmadan sağa sola doğru hareket ettirin.
- Derin bir tencereye ayçiçek yağını ekleyin.

Patlamış mısır nasıl daha lezzetli olur?​

En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız. Mısırlar şişmeye başladığında, rengi değişmeye başlayacak bu evreye kadar tencerenin kapağını açık tutun.

Mısırın tuzlu olması için ne yapmalı?​

Mısırın tuzlu olması için ne yapmalı?
Tuzlu Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Teflon ağzı kapaklı tencerede yapalım mısırı, yağı, tuzu aynı anda tencereye dökelim karıştıralım. Ocağın üstüne koyalım, yüksek ateşte tencerenin ağzını açmadan 5 -6 kez sağa sola çalkalayalım. İyi patlaması için mısırların hepsi patlasın hemde yanmasınlar diye.
Soslu mısırın sosunda ne var?​
Malzemeler: 1 yemek kaşığı barbekü sos. 2 su bardağı organik mısır….Acı Severlere Gelsin: Acı Soslu Mısır
- 1 tatlı kaşığı oranında dere otu.
- ½ tatlı kaşığı kimyon.
- 2 yemek kaşığı acı sos.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kadar sarımsak tozu.
Mısır sosu nasıl hazırlanır?​
Tereyağının erimesinin ardından, içine rendelediğiniz sarımsağı ekleyin. Bir müddet karıştırdıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı ilave edin ve birkaç dakika boyunca kaynatın. Haşlanmış mısırları, sularını iyice süzdükten sonra kaynattığınız bu karışımın içine dökün.
 
Patlamış mısırın üzerine hangi baharatların atılabileceği konusunda farklı tarifler ve öneriler mevcuttur. İşte farklı tatlara sahip olabilecek baharatlı patlamış mısır tarifleri:

1. **Karabiber, Kimyon, Kırmızı Toz Biber ve Tuz**: Bu kombinasyon patlamış mısırın üzerine oldukça lezzetli bir tat verir. Baharatları karıştırarak mısırın üzerine serpiştirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak kekik de ekleyebilirsiniz.

2. **Tereyağı, Tuz, Karabiber, Limon Kabuğu Rendesi ve Limon Suyu**: Tereyağını erittikten sonra içerisine baharatları ve limon kabuğunu ekleyip karıştırarak sos hazırlayabilirsiniz. Sosu sıcak patlamış mısırın üzerine döküp son olarak tuzu ve karabiberi ekleyebilirsiniz.

3. **Ketçap, Mayonez, Kimyon, Karabiber ve Pul Biber**: Bardakta mısırdan yapılacak bir tarif için klasik mısır soslarından olan ketçap ve mayonezi karıştırıp baharatlar ekleyebilirsiniz. Bu sosu bardakta servis edilen mısırların üzerine dökebilirsiniz.

4. **Barbekü Soslu Mısır**: Soslu mısırlar için barbekü sos, tereyağı, kimyon ve karabiber gibi baharatları bir araya getirerek lezzetli bir lezzet elde edebilirsiniz.

5. **Acı Soslu Mısır**: Acı sevenler için acı sos, dereotu, kimyon, tuz, tereyağı ve sarımsak tozu karışımı ile acılı bir alternatif oluşturabilirsiniz.

Mısırların patlatılmasıyla birlikte bu baharat karışımlarını ekleyerek kendinize özgü tatlar yaratabilir ve patlamış mısırın lezzetini artırabilirsiniz. Baharatlı mısır tarifleri evde kolayca hazırlanabilir ve misafirlerinizin beğenisini kazanabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst