- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Patlamış mısır kilo aldırır mı?
Patlamış mısır masum sayılabilecek atıştırmalıklardan bir tanesidir. Fakat masum kalabilmesi için fazla yağda ve fazla miktarda tüketilmemesi gerekmektedir. Eğer fazla yağda ve fazla tuzla yapılır ise kilo alımına sebep olabilir. Bilinçsiz yenildiği takdirde ise kilo alımına sebep olabilen bir atıştırmalıktır.Patlamış mısır neden zararlı?
Bu nedenle dünyaca ünlü beslenme uzmanlarından Abby Langer şöyle diyor: “Patlamış mısırla ilgili asıl problem fazla yemek. Özellikle yağ ve tuz gibi farklı malzemeler eklenmiş halini fazla yerseniz beklediğinizden çok daha fazla kalori alırsınız. En doğrusu böyle patlamış mısırlardan uzak durmak.Patlamış mısır diyeti bozar mı?
Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir.
1 kase patlamış mısır kaç kalori?
1 büyük kase patlamış mısır kaç kalori? 1 avuç patlamış mısır 29 kalori. Orta boy 1 kase patlamış mısır kaç kalori sorunuza yanıtımız: 62 kalori. 60 gramlık porsiyon patlamış mısır 246 kalori. Koca bir tabak dolusu patlamış mısır 369 kalori olacaktır.
Patlamış mısır kalori diyette yenir mi?
1 su bardağı yağsız patlamış mısır 71 kkal’dir ve ortalama olarak 1 dilim ekmeğe eşdeğer miktarda karbonhidrat içerir. Kilo verme süresinde 1-2 su bardağı ile sınırlı tutularak tüketilebilir ve ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırarak günlük kalori alımını da azaltabilir.Yağlı patlamış mısır kaç kalori?
1 su bardağı yagli patlamış mısır kaç kalori? Patlamış Mısır Yağlının 100 gramında 524 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 26 gram Patlamış Mısır Yağlıda 136 kalori bulunmaktadır. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz, katkı maddesi içermeyen bir atıştırmalıktır.Mikrodalgada Patlamış mısır neden zararlı?
Çevre Koruma Kurumu (EPA), mikrodalgada patlamış mısır için kullanılan torbaların, kansere neden olan bir ajan olan Perflorooktanoik aside (PFOA) dönüşebilen bir kimyasalla kaplandığını tespit etti. Yapışmayan yüzeyin içerisinde bulunan PFOA, ısıtıldıktan sonra toksinleri serbest bırakır.