- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Patlamış mısır hangi baharatlar konur?
Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.Patlamış Misira ne konur?
Mısırları zeytinyağı ile patlatın. İnce ince kıyılmış biberiye, sarımsak tozu, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesanı iyice karıştırın. Sıcak olan mısırların üzerine dökün.
Artan patlamış mısır nasıl değerlendirilir?
Bir sos tenceresinin içerisinde bir miktar tereyağını eritiyoruz ve ısıttığımız mısırlarımızın üzerine gezdiriyoruz. Tahta bir kaşık yardımı ile nazikçe harmanlıyoruz. Bayatlayan, lezzetini kaybeden, yumuşayan patlamış mısırlarımız artık eskisinden de daha lezzetli bir hale geldi.En lezzetli mısır nasıl patlatılır?
Mısır Patlatma Yöntemleri Mısırlar şişeceği için tencere büyük ve derin olmalıdır. Tencere ocağa koyulur ve ardından içine yağ eklenerek, mısırlar koyulur. Kapağı hemen kapatılır. Birkaç dakika sonra mısırlar patlamaya başlar.
Çıtır Çıtır Mısır Kavurga Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mısırı 1 gece suda beklettikten sonra yaklaşık yarım saat de düdüklüde haşlıyoruz.
- Suyunu süzüp biraz kuruttuktan sonra tuzla karıştırıp yapışmaz bir tavada yaklaşık 30-35 dk. iyice kavuruyoruz, soğuduktan sonra yemeye hazır.
Patlamış mısır nasıl yumuşak olur?
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Bol tuzlu mısır nasıl patlatılır?
Tuzlu Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Teflon ağzı kapaklı tencerede yapalım mısırı, yağı, tuzu aynı anda tencereye dökelim karıştıralım. Ocağın üstüne koyalım, yüksek ateşte tencerenin ağzını açmadan 5 -6 kez sağa sola çalkalayalım. İyi patlaması için mısırların hepsi patlasın hemde yanmasınlar diye.Patlamış mısır ile ne iyi gider?
Patlamış mısırın yanına içecek olarak ne iyi gider[Anketli]
Patlamış mısır ile neler yapılır?
Kokusu nefis, kendisi leziz patlayan mısır Migros’ta! Hemen satın almak için.En iyi patlayan mısır markası hangisi?
Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız.
Biz de klasikçiler için minimum fireyle maksimum sonuç almayı sağlayacak bir patlamış mısır tarifi hazırladık. Öncelikle ihtiyacınız olanlar derin ve ince tabanlı bir tencere, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı da mısır. Derin, ince tabanlı bir tencereyi orta ısıda açtığınız ocağın üstüne koyun.
Baharatlı mısır patlatma nasıl yapılır?
Yağı, mısırı ve tuzu tencereye alıp altını açıyoruz. Küçük bir kaba istenilen miktarda baharatları koyup hazır ediyoruz. Mısırların rengi değişene kadar karıştırıyoruz. Patlamaya çok yakın hazırladığımız baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp patlamasını bekliyoruz.
Patlamış mısırın üstüne ne dökülür?
Mısırları makinede ya da tencerede patlatın. Bir başka yerde tereyağını eritin, içerisine kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Son olarak limon suyunu ekleyin. Bu karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve son olarak tuz ve karabiber ekleyin.Mısır patlağı sosu nasıl yapılır?
Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
Patlamış mısıra şeker katılır mı?
Bayatlamayan Şekerli Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patlatacağımız tencerede terayağını eritip şekeri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Beklemeyin ki yanmasın. Hafif pembeleşince mısırı atıp, karıştırmaya devam ediyoruz.Tatlı popcorn nasıl yapılır?
Sıvı yağ ile şekeri koyun güzelce karıştırın. Seker hafif eriyince mısırı ve suyu ilave edin. Güzelce karıştırın ve kapağını kapatın. Sürekli tencereyi sallayarak mısırı patlatın.
Mısır sosu nasıl yapılır?
Haşlanmış Soslu Mısır Malzemeleri Tereyağının erimesinin ardından, içine rendelediğiniz sarımsağı ekleyin. Bir müddet karıştırdıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı ilave edin ve birkaç dakika boyunca kaynatın. Haşlanmış mısırları, sularını iyice süzdükten sonra kaynattığınız bu karışımın içine dökün.
Pembe patlamış mısır nasıl yapılır?
Renkli Mısır Patlatma Tarifi Nasıl Yapılır?- Uygun ve yapışmayan bir tencereye yağ, şeker, mısır çekirdekleri ve toz gıda boyası eklenir.
- Karıştırdıktan sonra üstünü kapatıp, orta derecede tencereyi sallayarak mısır çekirdeklerini patlatıyoruz.
- Ocakta çok bekletirsek yana bilirler.