- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Patlamış mısır Çikolatalı nasıl yapılır?
Bol Çikolatalı Patlamış Mısır (Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?- Yağ ve mısır tencereye alıp mısırların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Patlamaya başladığı andan itibaren kapağını kapatıyoruz.
- Patlayan mısırları derin bir kaba alıp erittiğimiz çikolatayı üzerine döküyoruz.
- En az 1-2 saat dolapta donmasını bekliyoruz.
Patlamış mısır nasıl yapılır?
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.Renkli Patlamış mısır nasıl yapılır?
Renkli Patlamış mısır nasıl yapılır?Renkli Mısır Patlatma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun ve yapışmayan bir tencereye yağ, şeker, mısır çekirdekleri ve toz gıda boyası eklenir.
- Karıştırdıktan sonra üstünü kapatıp, orta derecede tencereyi sallayarak mısır çekirdeklerini patlatıyoruz.
- Ocakta çok bekletirsek yana bilirler.
En iyi patlamış mısır nasıl yapılır?
En iyi patlamış mısır nasıl yapılır?Mısır Patlatma Yöntemleri Mısırlar şişeceği için tencere büyük ve derin olmalıdır. Tencere ocağa koyulur ve ardından içine yağ eklenerek, mısırlar koyulur. Kapağı hemen kapatılır. Birkaç dakika sonra mısırlar patlamaya başlar.
Dondurulmuş Mısıra hangi baharatlar konur?
Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım. Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim. Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.A101 mısır nasıl yapılır?
Evde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?- Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır.
- Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
- Tekrar tencereye alınır. Sıcakken tereyağını ekleyin. Tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek 1-2 kere karıştırın.
Tencerede yağlı tuzlu mısır nasıl patlatılır?
Tencerede yağlı tuzlu mısır nasıl patlatılır?Teflon ağzı kapaklı tencerede yapalım mısırı, yağı, tuzu aynı anda tencereye dökelim karıştıralım. Ocağın üstüne koyalım, yüksek ateşte tencerenin ağzını açmadan 5 -6 kez sağa sola çalkalayalım. İyi patlaması için mısırların hepsi patlasın hemde yanmasınlar diye. Afiyet olsun.