Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patlamanin anlami nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.476
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Patlamanın anlamı nedir?​

Patlama, genellikle ısının yükselmesi ve gazların salınması ile oluşan hızlı ve yüksek bir sesle bir şekilde hacim artışı ve enerjinin açığa çıkmasıdır.

Patlamış ne demek?​

(nesneler için) İç basıncın etkisiyle ve çoğunlukla büyük ses çıkararak dağılmak, infilak etmek. Yırtılıp açılmak. Genellikle iç basıncın artmasıyüzünden bir şey yarılmak. Görünür duruma gelmek, ortaya çıkmak, yeşermek.

Odu ne demek?​

Odu ne demek?
Karaciğerin hazmı kolaylaştırmak için bağırsağa salgıladığı sarımsı yeşil renkli, acımsı bir salgısı, safra. Ödü patlamak (kopmak): (deyiminin anlamı) Ansızın olan bir olay ya da çıkan ses üzerine çok korkmak.

Afyonu patlamak ne demek TDK?​

Afyonu patlamak ne demek TDK?
Eski zamanlarda tiryakiler, ramazanda afyon macununu sararak yutarlar ve zamanla içlerinde patlaması ile tüm gün kendilerine yetecek kadar tütünü midelerinde barındırırlarmış. Afyonu patlamak da buradan gelir. Afyonu patlamak deyimi, ayılmak, uyanış anlamlarında kullanılır.

Afyonu patlatmak deyiminin anlamı nedir?​

Ayılmak, kendine gelmek manasında kullanılan Afyonu Patlamak deyiminin hikayesi Osmanlı’ya dayanıyor. bu durum, halk tarafından bir teşbih ile genel akışa yansıtılarak, sabah kalkılıp da zihnin kendine gelinceye kadarki sürecindeki asabiyet haline afyonu patlamamış tabirini yakıştırır.

Patlamak ne demek Ekşi?​

bir sure etrafa alev kusup sonra kendi gotun tutu$unca kova kova suyla oraya buraya panikle ko$ma haline verilen isimdir.. cisini altına etmek.

Afyonu patlamak ne anlama gelir?​

Afyonu patlamak ne anlama gelir?

Vehamet mi vahamet mi?​

Vehamet mi vahamet mi?
Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı ”vahamet” olarak yazılır. Aşağıda cümle içerisinde doğru örnekleri görebilirsiniz. DOĞRU KULLANIM: Sen şimdi olayın vahametinin farkında değilsin ama yakında anlarsın. YANLIŞ KULLANIM: Olaylar çok büyük ve vehametini anlayamadılar.

Gayri ihtiyari ne anlama gelir?​

TDK sözlüğüne göre gayriihtiyari; “istemeksizin, düşünmeden, elinde olmayarak” anlamına gelmektedir.
 
Patlama genellikle ısının yükselmesi ve gazların salınması ile oluşan hızlı ve yüksek bir sesle birlikte hacim artışı ve enerjinin açığa çıkması olarak tanımlanabilir. Patlamış ise nesneler için iç basıncın etkisiyle ve genellikle büyük bir ses çıkararak dağılmak, infilak etmek anlamına gelir. Bu durum genellikle iç basıncın artması sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Odu ise karaciğerin hazmı kolaylaştırmak için bağırsağa salgıladığı sarımsı yeşil renkli, acımsı bir salgı olan safra anlamına gelmektedir. Ayrıca "ödü patlamak (kopmak)" deyimi ise ansızın olan bir olay ya da çıkan ses üzerine çok korkmak anlamına gelmektedir.

Afyonu patlamak deyimi eski zamanlarda tiryakilerin ramazanda afyon macununu yutarak midelerinde patlatmalarıyla tütünü midelerinde barındırmalarını anlatır. Afyonu patlamak deyimi günümüzde ise ayılmak, uyanmak anlamında kullanılmaktadır.

Vehamet kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre doğru kullanımıyla "vahamet" şeklinde yazılmalıdır. Bu kelime "çok ciddi ve önemli durum" anlamında kullanılmaktadır. Örneğin, "Sen şimdi olayın vahametinin farkında değilsin ama yakında anlarsın." şeklinde kullanılabilir.

Gayri ihtiyari kelimesi ise Türk Dil Kurumu'na göre "istemeksizin, düşünmeden, elinde olmayarak" anlamına gelir. Bu kelime genellikle bir eylemin kişinin iradesi dışında gerçekleştiğini vurgulamak için kullanılır.
 
Geri
Üst