Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patina efekti nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Patina efekti nedir?​

patina genellikle bıçaklarda kullanılır ve metale koyu renk *görünüm kazandırır. bu dağlama işleminde çeliğe makul görülebilecek düzeyde zarar verilse de oluşan katman metali dış etkenlerden korur, paslandırmaz, cool gösterir, ramboluk yapacaksanız gece kamufle eder.

Patina cila nedir?​

PATİNE NEDİR? (PATİNA) Patine nedir? Patina boyanmış mobilya yüzeylerine estetik görünüm vermek ve eskitme görünüm vermek amacıyla kullanılan sentetik inceltilmiş bir boya türüdür. Patina genelde matbaa mürekkebinin sentetik tiner ile inceltilmesiyle elde edilen üstübü bezi ile uygulanan renklendirici bir boyadır.
Patina hangi renk?​
Metal havayla temas etmeyi sürdürdükçe bakır oksit bu kez havadaki CO2 ile birleşerek bakır karbonata (ya da SO2 ile birleşerek bakır sülfata) dönüşeceğinden metalin yüzeyi zamanla yeşil bir renk alır.

Patina asit nedir?​

Patina asit nedir?
Bakır ve bronz üzerinde doğal olarak oluşan ve bazen verdigris olarak adlandırılan yeşil patine , genellikle sülfür içeren asit yağmuru gibi çevresel koşullara bağlı olarak değişen bakır klorür , sülfür , sülfat ve karbonat karışımlarından oluşur .

Patina boyası ne demek?​

Patina boyası ne demek?
Patina boya; hali hazırda boyalı olan yüzeye, farklı boyalar kullanılarak ve çeşitli tekniklerle boya uygulaması yapılması, sonucunda eskitilmiş ve dokulu yüzeyler elde edilmesinin sağlanmasıdır. Özel olarak hazırlanan patina boyaları ile antik patine ve küf görüntüleri oluşturulabilir.

Bronz eskitme nasıl yapılır?​

1.Yöntem: Bir ölçü amonyak tuzuna üç ölçü krem tartar (potasyum bitartarat), üç ölçü yemek tuzu, 8 ölçü bakır nitrat ve 12 ölçü kaynar suyu karıştırın. Karışımı bir fırça ile bakır yüzeye sürün ve kurumasını bekleyin.

Patina asidi ne işe yarar?​

Patina Asidi – Siyah 500 Gr Siyah Patina Asidi, 500 gr Tiffany teknikte kullanılan lehimlerin metal çiğlikleri asitlerle giderilebilir. Asitler lehim üzerinde eloksal etkisi yapar.
Cadence antik eskitme boya nasıl yapılır?​
Cam ve metal yüzeyler de ilk kat olarak Cadence Hybrid akrilik önerilir. İlk katın üzerine tercih edilen renkte Vintage Legend fırça ile sürülür. Son kat olarak Cadence Very Chalky kullanılır.Kazıma öncesi minimum 12 saat beklenir. Cadence Home Decor şeffaf wax koruma amaçlı veya renkli wax ile derinlik kazandırılır.

Eskitme ahşap boyama nasıl yapılır?​

Eskitme ahşap boyama nasıl yapılır?
Ahşap eskitme teknikleri nelerdir ve eskitme nasıl yapılır? Ahşap yüzeyi güzelce zımparalamalısın. Zımparanın ardından nemli bir bezle silmelisin.Astar boya ile boyamalısın.Tekrar zımpara işlemi uygulamalısın. Son olarak boyayıp kurumaya bırakmalısın.
 
Patina efekti, genellikle metal yüzeylere uygulanan ve zamanla oksitlenme sonucu oluşan doğal bir renk veya doku değişimidir. Bu işlem metalin dış etkenlerden korunmasına yardımcı olurken aynı zamanda estetik bir görünüm kazandırır. Patina, çelik gibi metallerde koyu renkli bir görünüm oluşturabilir ve bazen bıçaklarda tercih edilir. Patina işlemi, metal yüzeyde olası zararlarına rağmen uzun vadede metali koruyabilir ve paslanmayı önleyebilir. Ayrıca, patina efekti metal yüzeyi cool ve benzersiz bir görünüme kavuşturabilir, özellikle ramboluk gibi aktivitelerde gizlenmeye yardımcı olabilir.

Patina cila, mobilya yüzeylerine estetik bir görünüm vermek amacıyla kullanılan sentetik inceltilmiş bir boya türüdür. Genellikle matbaa mürekkebi ile inceltilen sentetik tinerle elde edilen üstübü bezi ile uygulanan bir boya çeşididir. Bu tür boyalar, mobilyalara eskitme bir görünüm kazandırabilir ve estetik açıdan hoş bir dokunuş sağlayabilir.

Patina, metal üzerinde zamanla yeşil renk alabilen bir oksidasyon sürecidir. Metalin havayla teması sürdükçe, bakır özellikle CO2 veya SO2 ile reaksiyona girerek bakır karbonat veya bakır sülfat oluşturabilir, bu da metalin yüzeyinde yeşilimsi bir patina tabakası oluşturabilir.

Patina asitleri, bakır ve bronz gibi metallerde doğal olarak oluşan yeşilimsi patina tabakasını etkileyen asitlerdir. Bu asitler genellikle sülfür içeren asit yağmuru gibi çevresel koşullara bağlı olarak bakır klorür, sülfür, sülfat ve karbonat karışımlarından oluşan yeşilimsi bir tabaka oluşturabilir.

Patina boyası, hali hazırda boyalı yüzeye farklı boyalar kullanılarak ve çeşitli tekniklerle uygulanan boya işlemidir. Bu yöntemle eskitilmiş ve dokulu yüzeyler elde edilerek antik ve küflü görünümler oluşturulabilir.

Bronz eskitme işlemi için bazı yöntemler vardır. Bunlardan biri, amonyak tuzu, krem tartar, yemek tuzu, bakır nitrat ve su karışımını bakır yüzeye sürerek uygulamaktır. Bu karışımın kuruması beklenerek eskitme efekti elde edilebilir.
 
Geri
Üst