AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patile hangi yoreye ait?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Patile hangi yöreye ait?​

Patile, Anadolu’nun birçok yerinde yapılan bir tür gözleme. Yöresel ağızlarda patila olarak da adlandırılan patileyi biz Tunceli usulü yaptık.
Gözleme nasıl olmalı?
Gözleme Nasıl Yapılır?
- Yoğurda kabına un, tuz, instant maya alınır. 2 – 2,5 su bardağı su yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur hazırlanır.
- Hamurdan bezeler oluşturulur ve üzerleri kapatılacak kurulmaması sağlanır.
- 1 tane beze alınarak un yardımı ile ince bir şekilde açılır.
Gözleme için hangi peynir?
Beyaz peynir ve kaşar peyniri rendeleyin. Maydanozu ince kıyın ve peynirlerle karıştırın. Bir karıştırma kabına un, tuz ve ılık suyu ekleyip, yoğurun ve bir hamur kıvamına getirin. Ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak hafif unladığınız tezgahta hamuru ince olacak şekilde açın.

En iyi gözleme hamuru nasıl yapılır?​

- Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Kıymalı Patila nasıl yapılır?
Kıymalı Ve Peynirli Patila (Elazığ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Gelelim tarife önce kıymalı harcımızı yapalım.
- Kavrulduktan sonra kıymamızı da ekleyip kavuralım.
- Kıyma piştikten sonra baharatları ekleyip altını kapatalım ve doğradığımız maydanozu ekleyelim.
- Gelelim peynirli harcımıza, peyniri rendeleyip maydanozu ekleyelim.
Patile nasıl?
Patatesli patilemiz için önceden patatesleri soyup haşlıyoruz. Daha sonra eziyoruz ,bir tavaya çok az sıvı yağ gezdirip yemeklik doğradığınız soğanları kavuruyoruz. Kaşık ucunda salçamızı ekleyip tuzunu ve baharatlarla koyup ezdiğimiz patatesleri de ekleyip bir güzel harmanlıyoruz .
Hazırlaması En Kolay 20 Çeşit Gözleme Tarifi
El açması peynirli gözleme nasıl yapılır?
Elinizi unlayarak hamurdan elma büyüklüğünde bir beze koparın ve yuvarlayıp tezgaha un serperek açabildiğiniz kadar ince açın. Açtıktan sonra resimlerde de göründüğü gibi 2 kaşık kadar sıvı yağ gezdirin ve katlayın. Tekrar sıvı yağ sürün. Peynirli ve maydanozlu karışımdan yeteri kadar orta bölümüne koyun ve katlayın.
Peynirli gözleme nasıl yapılır?
Peynirli Gözleme (Az Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, tuz ve yağı bir kapta karıştıralım.
- Unu ekleyip, yoğuralım. 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru, 6 bezeye bölelim.
- İç malzemesi için; peynir, maydanoz ve zeytinyağını bir kapta karıştıralım.
- Unladığımız tezgaha bezelerden alalım.

Evde gözleme hamuru nasıl yapılır?​

Gözleme hamuru tarifi; Altı su bardağı unu geniş bir kaba ekledikten sonra ortasını havuz gibi elinizle aralayın. Daha sonra mayayı bu araladığınız yere koyup ardından mayanın üstüne yarım su bardağı el yakmayacak kıvamda ancak ılık olan suyu ekleyip yarım çay kaşığı şekeri de ekleyin.
Gözleme hamurunun içine ne katılır?
Hamuru İçin;
Tavada kıymalı ekmek nasıl yapılır?
Soğanı ve biberi ince ve küçük doğrayalım. Doğradığımız soğan ve biberi kıymayla karıştıralım. Salçayı, Karabiberi, Tuzu, Maydonoz kurusunu ( isteğe göre taze Maydonozda kullana bilirsiniz ) ve sıvı yağıda kıymaya ekleyip iyice karıştıralım. Hamuru dinlendikten sonra yuvarlak şekilde açalım.

Tavada kıymalı gözleme nasıl yapılır?​

Tavada Kıymalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza ılık su ve mayamızı koyup eritelim.
- Daha sonra tuz ve unumuzu ekleyip iyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üstünü streçle sarıp iyice örtelim ve 1 saat mayalanması için kenara alalım.
- Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlayalım.
Evde Patila hamuru nasıl yapılır?
Hamurumuz için 4 kase unu kaba alalım, ortasını havuz yapalım. 4 kase suyun 2 kasesi ılık olsun. Ortasına döküp maya ve tuzu koyalım. Mayayı eritip unla yoğuralım gerekirse un ilave edelim, kulak memesi kıvamında hamur elde edelim ve yarım saat dinlendirelim.
 
Geri
Üst