Patatesli Yürek Tanımı İçin Materyaller
250 gr yürek
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet patates (küçükse 2 adet)
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Patatesli Yürek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Küp küp doğradığımız yüreği tavaya alalım harlı ateşte suyunu çektirene kadar kavuralım.
1 yemek kaşığı tereyağını yemeklik doğradığımız soğan ve 1 parmak kalınlığında doğradığımız kapya biberleri ek edelim .
5 dakikada bu türlü kavrulsun .
Akabinde küp küp doğradığımız patatesleri ve baharatları ek edip harlı ateşte 2 dakika kavuralım.
Akabinde yarım su bardağı sıcak su ek edip altını yarım edelim kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
Patatesli Yürek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gr yürek
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet patates (küçükse 2 adet)
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Patatesli Yürek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Küp küp doğradığımız yüreği tavaya alalım harlı ateşte suyunu çektirene kadar kavuralım.
1 yemek kaşığı tereyağını yemeklik doğradığımız soğan ve 1 parmak kalınlığında doğradığımız kapya biberleri ek edelim .
5 dakikada bu türlü kavrulsun .
Akabinde küp küp doğradığımız patatesleri ve baharatları ek edip harlı ateşte 2 dakika kavuralım.
Akabinde yarım su bardağı sıcak su ek edip altını yarım edelim kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
Patatesli Yürek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı