SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Patatesli Yumuşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 su bardağı ılık süt
6 su bardağı un
İçi için;
2 adet patates
Tuz
Karabiber
Patatesli Yumuşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuz için derin bir kaba yumurtanın beyazını kırıp çırpalım.
Ardından süt yağ tuz ve mayayı ek edelim çırpmaya devam edelim.
Elediğimiz unu yavaşça ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım kulak göğsü yumuşaklığına geldiğinde üzerini kapatalım ve 1 saat dinlenmeye bırakalım.
Haşladığımız patatesleri ezelim.
Tuzunu baharatını ekleyelim karıştıralım.
Hamur kabarınca havasını alalım poğaça imaline başlayalım.
Bir kesim hamurdan alalım beze yapalım elimizle 10 cm büyüklüğünde hamuru açalım isterseniz oklava ile yapabilirsiniz.
Bıçak yardımı ile hazırladığımız hamurun size bakan yarı kısmından şeritler çizelim öbür kalan kısıma iç harçtan koyalım.
Yuvarlayıp tepsiye dizelim.
Ayırdığınız yumurtayı üzerine sürelim.
180 dereceye ayarladığımız fırında pişmeye bırakalım afiyet olsun
Patatesli Yumuşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 su bardağı ılık süt
6 su bardağı un
İçi için;
2 adet patates
Tuz
Karabiber
Patatesli Yumuşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuz için derin bir kaba yumurtanın beyazını kırıp çırpalım.
Ardından süt yağ tuz ve mayayı ek edelim çırpmaya devam edelim.
Elediğimiz unu yavaşça ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım kulak göğsü yumuşaklığına geldiğinde üzerini kapatalım ve 1 saat dinlenmeye bırakalım.
Haşladığımız patatesleri ezelim.
Tuzunu baharatını ekleyelim karıştıralım.
Hamur kabarınca havasını alalım poğaça imaline başlayalım.
Bir kesim hamurdan alalım beze yapalım elimizle 10 cm büyüklüğünde hamuru açalım isterseniz oklava ile yapabilirsiniz.
Bıçak yardımı ile hazırladığımız hamurun size bakan yarı kısmından şeritler çizelim öbür kalan kısıma iç harçtan koyalım.
Yuvarlayıp tepsiye dizelim.
Ayırdığınız yumurtayı üzerine sürelim.
180 dereceye ayarladığımız fırında pişmeye bırakalım afiyet olsun
Patatesli Yumuşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı