Patatesli Yufka Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boy patates
3 adet yufka (Küçük boy fırın tepsisine ancak sığıyor)
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber domates karışık salça
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı acı pul biber
Sıvı yağ
Damağa göre tuz
Üzerine;
1 yumurta sarısı
Susam

Patatesli Yufka Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçi için; patatesler haşlanır, kabukları soyulur, ezilir. Bu arada bir tavaya soğan yemeklik ince ince doğranır, yağ ile soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavrulur.
Üzerine salça eklenir yeniden kavrulur, tuz ve karabiber eklenir üzerine patatesler ilave edilir, bir kez daha kavrulur. İçi hazır.
Yufkalar üst üste konur, tam ortadan ikiye ayrılır. Görsellerde olduğu gibi patatesli iç döşenir, az birşey ekstra sıvı yağ gezdirilir, rulo haline getirilip tepsiye sıralanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam dökülür 180 derece fanlı ayarda pişirilir.
Patatesli Yufka Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst