Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patateslı Yağ Mantısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patateslı Yağ Mantısı Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Çay kaşığı ucuyla tuz
1 su bardağı su
İç Harcı İçin
2-3 adet patates
1 adet küçük uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sosu İçin
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurt Sosu İçin
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Patateslı Yağ Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için verilen gereçleri yoğurma kabına alıp, ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Bu sırada iç gereci için patatesleri haşlayıp rendeliyoruz. İnce doğradığımız soğanı tavaya yağ alıp kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan soğana salçayı da ekleyip kavurduktan sonra patatesleri ekliyoruz.
En son baharatlarını atıp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Dinlenen hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğuruyoruz. Hafif unlayarak açabildiğimiz kadar açıyoruz. Ne çok ince ne çok kalın olmalı.
Hamurdan varsa yuvarlak bir kalıp yoksa çay bardağı ağzıyla daireler kesiyoruz. Her daireye iç harcından koyup evvel üçgen sonra zıdda hakikat kıvırıp hamuru kapatıyoruz.
Bütün hamur bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz. Kızartmak için tencereye sıvı yağ koyuyoruz. Düzgünce ısınan yağa mantıları atıp kızartıyoruz. Altın rengini alınca olmuş demektir.
Kızarttığımız mantıları servis tabağına alıyoruz. Sosu için tavada tereyağını eriyip salça ekleyerek kavuruyoruz.
Yoğurt sosu içinde bir kase yoğurdu rende sarımsak ve tuzla çırpıyoruz. Mantıların üzerine yoğurdu ve sosu gezdirip sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst