Patatesli Ve Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un
Peynirli İç İçin;
150 gram peynir
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı pulbiber
Patatesli İç İçin;
4 adet küçük boy patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı pulbiber
Patatesli Ve Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzla başlıyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yoğuruyoruz, ağzını kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalandırıyoruz.
Hamur mayalanırken patates içini hazırlıyoruz, patatesleri haşlıyoruz.
Soğanı ince ince doğrayıp yağ ile kavuruyoruz.
Patatesleri ilave edip çatalla eziyoruz. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
Peynir için peynir çeşidi fark etmez ,peyniri rendeleyip baharatları ilave ediyoruz.
Hamurun mayası geldiğinde avuç içi büyüklüğünde beze alıp merdane yardımı ile yuvarlak olacak şekilde açıyoruz.
Kenardan ortaya kesip bir kısmına patates, diğer kısmına peynir koyuyoruz. Resmini atacağım daha sonra her iki ucu da içe doğru kıvırıyoruz.
Son olarak üstlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Detaylı tarifi videomda izleyebilirsiniz.
Patatesli Ve Peynirli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un
Peynirli İç İçin;
150 gram peynir
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı pulbiber
Patatesli İç İçin;
4 adet küçük boy patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı pulbiber
Patatesli Ve Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzla başlıyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yoğuruyoruz, ağzını kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalandırıyoruz.
Hamur mayalanırken patates içini hazırlıyoruz, patatesleri haşlıyoruz.
Soğanı ince ince doğrayıp yağ ile kavuruyoruz.
Patatesleri ilave edip çatalla eziyoruz. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
Peynir için peynir çeşidi fark etmez ,peyniri rendeleyip baharatları ilave ediyoruz.
Hamurun mayası geldiğinde avuç içi büyüklüğünde beze alıp merdane yardımı ile yuvarlak olacak şekilde açıyoruz.
Kenardan ortaya kesip bir kısmına patates, diğer kısmına peynir koyuyoruz. Resmini atacağım daha sonra her iki ucu da içe doğru kıvırıyoruz.
Son olarak üstlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Detaylı tarifi videomda izleyebilirsiniz.
Patatesli Ve Peynirli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı