Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Patatesli iç harç için;
3 adet patates
1-2 adet soğan
½ tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Peynirli iç harç için;
1 kase lor peyniri
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber

Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; elenmiş un yoğurma kabına alınır. Üzerine yumurta ve tuz ile azar azar su eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur 30 dk dinlendirilir.
İç harcı için; patatesler haşlanır ve sıcakken ezilir. Biber salçası ve tuz eklenerek karıştırılır.
Soğanlar rendelenir ve suyu süzülür. Zeytinyağında birkaç dk sotelendikten sonra patatesin üzerine ek edilerek karıştırılır.
Yoğrulan hamur 2 bezeye ayrılır. Unlanmış tezgahta yuvarlak halde açılır.
Çay bardağının ağzı ile yuvarlak kesilir. İçerisine ½ tatlı kaşığı istenilen iç harçtan konulur. Yarım daire biçiminde kapatılır.
Geniş bir tencerede su kaynatılır. Kaynadıktan sonra mantılar içerisine konulur. Piştikten sonra suyu süzülerek servis tabağına alınır.
Üzeri için; küçük bir cezvede tereyağ eritilir. İstenilen ölçüde kırmızı biber eklenir.
Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine gezdirilir. Afiyet olsun
Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst