SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Patatesli iç harç için;
3 adet patates
1-2 adet soğan
½ tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Peynirli iç harç için;
1 kase lor peyniri
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; elenmiş un yoğurma kabına alınır. Üzerine yumurta ve tuz ile azar azar su eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur 30 dk dinlendirilir.
İç harcı için; patatesler haşlanır ve sıcakken ezilir. Biber salçası ve tuz eklenerek karıştırılır.
Soğanlar rendelenir ve suyu süzülür. Zeytinyağında birkaç dk sotelendikten sonra patatesin üzerine ek edilerek karıştırılır.
Yoğrulan hamur 2 bezeye ayrılır. Unlanmış tezgahta yuvarlak halde açılır.
Çay bardağının ağzı ile yuvarlak kesilir. İçerisine ½ tatlı kaşığı istenilen iç harçtan konulur. Yarım daire biçiminde kapatılır.
Geniş bir tencerede su kaynatılır. Kaynadıktan sonra mantılar içerisine konulur. Piştikten sonra suyu süzülerek servis tabağına alınır.
Üzeri için; küçük bir cezvede tereyağ eritilir. İstenilen ölçüde kırmızı biber eklenir.
Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine gezdirilir. Afiyet olsun
Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Patatesli iç harç için;
3 adet patates
1-2 adet soğan
½ tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Peynirli iç harç için;
1 kase lor peyniri
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; elenmiş un yoğurma kabına alınır. Üzerine yumurta ve tuz ile azar azar su eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur 30 dk dinlendirilir.
İç harcı için; patatesler haşlanır ve sıcakken ezilir. Biber salçası ve tuz eklenerek karıştırılır.
Soğanlar rendelenir ve suyu süzülür. Zeytinyağında birkaç dk sotelendikten sonra patatesin üzerine ek edilerek karıştırılır.
Yoğrulan hamur 2 bezeye ayrılır. Unlanmış tezgahta yuvarlak halde açılır.
Çay bardağının ağzı ile yuvarlak kesilir. İçerisine ½ tatlı kaşığı istenilen iç harçtan konulur. Yarım daire biçiminde kapatılır.
Geniş bir tencerede su kaynatılır. Kaynadıktan sonra mantılar içerisine konulur. Piştikten sonra suyu süzülerek servis tabağına alınır.
Üzeri için; küçük bir cezvede tereyağ eritilir. İstenilen ölçüde kırmızı biber eklenir.
Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine gezdirilir. Afiyet olsun
Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı