AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Unlu Çıtır Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patatesli Unlu Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo yufka
5,6 adet patates
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100, 150 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı su
Yufkaya serpmek için;
3 yemek kaşığı un

Patatesli Unlu Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yapılışı birinci olarak patatesleri soyup, yıkayalım ve doğrayalım çok az suda haşlayalım hașlanan patatesleri süzüp, üzerine bir yemek kaşığı tereyağı tuz karabiberi ekleyip, çatalla ezelim.
Yufkayı tezgahın üzerine serelim eritilmiş tereyağının içine sıvı yağ sirke su ekleyip karıştıralım yufkanın her yerine eșit bir halde fırçayla yayalım.
Daha sonra sosun üzerine un serpelim yufkanın bir ucunu içe hakikat katlayalım katlanan tarafa patatesli harcımızdan uzunlamasına koyalım ve rulo biçiminde saralım bir parmak uzunluğunda bıçakla keselim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim, kalan harcı üzerine sürüp, evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim.
Not: Sos az gelirse arttırabilirsiniz.

Patatesli Unlu Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst