Patatesli Tuzlu Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1.5 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
3 adet orta uzunluk patates
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demek dereotu
Çeyrek demek yeşilsoğan
1 adet büyük kırmızı biber
2 adet küçük yeşil biber
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kağından biraz az karabiber
3 su bardağı un biraz duru olursa 4 bardak
Üzeri için
Susam
Çörek otu

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar harika patatesli tuzlu kek tanımım.
İlk evvel güzelce yıkadığımız patates ve biberlerimizi küçük küçük doğrayalım.
Yıkayıp suda beklettiğimiz yeşilliklerimizi süzüp ince ince doğrayalım.
Geniş bir kapta birinci evvel yumurtalarımızı güzelce çırpalım.
Sıvı yağ, yoğurt ve sütü ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından unu, kabartma tozu ve tuzu ek edip yeterlice karıştıralım.
Karabiber ve pul biberi ek edelim ve öbür gereçleri ekleyip düzgünce karıştıralım. Çok sıvı olursa hafif un ek edebilirsiniz lakin unu azar azar ek edin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine heryeri eşit olacak biçimde yayalım.
Üzerine susam ve çörek otunu serpelim. (isteğe bağlı).
Önceden 170° ısıtılmış fırında 45 50 dakika pişirelim her fırın farklıdır denetim edelim ortada.
Not: isteğe bağlı içine kuru soğan ve peynir doğrayıp ek edebilirsiniz. Ben tuzlu kümesinde olduğu için kuru soğan ve peynir eklemedim. Peynir yerine süt ekledim hoş oldu. Şimdiden afiyet olsun. ‍.

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst