SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
4 su bardağı un /200 ml bardak
2 su bardağı süt / 200 ml bardak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aralarına sürmek için:
100 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağı
İç harç için;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 orta boy patates
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber,maydanoz ve pul biber
Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcını yapmak için; Patatesleri haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın.
Tavada zeytinyağa hafif pembeleşene kadar soteleyin üzerine salça ve haşlanmış patatesi koyup ezerek kavurun, baharatları ve maydanozu ekleyip hazır hale getirin.
Önce hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Tereyağını ve sıvı yağını tavada sadece eritin, kenara alın.
Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
İlk bezeyi unlayarak kalın bir yufka şeklinde açın.
Üzerini yağlayıp zarf şeklinde kapatalım, ikinci aynı şekilde büyükçe açalım ve yağlayalım.
Ortasına diğer katladığımız hamuru yerleştirelim ve aynı şekilde zarf gibi kapatalım.
3 bezeyi de açıp yağlayın katladığımız iki bezeyi de ortasına koyup katlayalım.
Toplamda 3 beze birleştirdikten sonra kenara alalım.
Diğer üç bezeyide aynı şekilde hazırlayıp üzerlerini kapatıp yarım saat dinlendirelim.
İlk üçlü hamuru altını ve üstüne hafif un serperek, merdane ile tepsinin büyüklüğüne göre açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Üzerine kavurduğumuz patates harcını yapıp diğer üçlü hamuruda aynı şekilde açıp patatesli harcın üzerini kapatın.
Kenarlarını eliniz ile kapatın.
Üzerine yumurta karışımını sürüp çatal ile delikler açın önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun
Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
4 su bardağı un /200 ml bardak
2 su bardağı süt / 200 ml bardak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aralarına sürmek için:
100 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağı
İç harç için;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 orta boy patates
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber,maydanoz ve pul biber
Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcını yapmak için; Patatesleri haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın.
Tavada zeytinyağa hafif pembeleşene kadar soteleyin üzerine salça ve haşlanmış patatesi koyup ezerek kavurun, baharatları ve maydanozu ekleyip hazır hale getirin.
Önce hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Tereyağını ve sıvı yağını tavada sadece eritin, kenara alın.
Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
İlk bezeyi unlayarak kalın bir yufka şeklinde açın.
Üzerini yağlayıp zarf şeklinde kapatalım, ikinci aynı şekilde büyükçe açalım ve yağlayalım.
Ortasına diğer katladığımız hamuru yerleştirelim ve aynı şekilde zarf gibi kapatalım.
3 bezeyi de açıp yağlayın katladığımız iki bezeyi de ortasına koyup katlayalım.
Toplamda 3 beze birleştirdikten sonra kenara alalım.
Diğer üç bezeyide aynı şekilde hazırlayıp üzerlerini kapatıp yarım saat dinlendirelim.
İlk üçlü hamuru altını ve üstüne hafif un serperek, merdane ile tepsinin büyüklüğüne göre açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Üzerine kavurduğumuz patates harcını yapıp diğer üçlü hamuruda aynı şekilde açıp patatesli harcın üzerini kapatın.
Kenarlarını eliniz ile kapatın.
Üzerine yumurta karışımını sürüp çatal ile delikler açın önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun
Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı