Patatesli Tepsi Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patatesli Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
500 gram+1 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç harcı için;
5-6 adet büyük uzunluk patates
1 adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu

Patatesli Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gereçleri karıştırma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, iç harcı için patatesleri haşlayıp eziyoruz.
İçine gereçlerini koyup güzelce karıştırıyoruz, mayalanan hamuru bezelere ayırıp, merdane yardımıyla açıyoruz. İç harcımızdan bir yemek kaşığı koyup rulo halinde sarıyoruz.
Kare fırın tepsisine köşelerden başlayarak uzun biçimde yerleştiriyoruz (Fotoğrafta olduğu gibi) üzerini kapatıp 20 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
Patatesli Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst