AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Tavuk Kızartması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Tavuk Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 adet tavuk göğsü hariç öbür hepsi
5 tane küçük patates büyükse 3 tane
Tuz, kekik, pul biber
Yağ

Patatesli Tavuk Kızartması Tanımı Yapılışı

Tavuğu kızarmalık doğrayalım ve yıkayıp süzelim .
Sonra kekik, tuz, pul biberle harmanlayalım ,eğer vaktiniz varsa bi gece o denli bekletin yoksa öylede yapabilirsiniz.
Daha sonra patatesleri istediğiniz biçimde kesip onu da baharatla harmanlayalım. Tavuğu teflon tavaya güzelce dizelim.
Üstüne üstünde patateslerini dizip sıvı yağını dökelim.
5 -10 dakika kısık ateşte kendi suyunu bırakana kadar kaynasın.
Daha sonra altını açıp kızarmaya bırakalım afiyet olsun
 
Geri
Üst