Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Sosyete Mantısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı İçin Materyaller
3 adet yufka
İç harcı için
2 adet büyük uzunluk patates
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Maydanoz
Yufkaları ıslatmak için
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pulbiber

Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harç için patatesleri haşlıyoruz.
Soğanı çok ince yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Haşlanan patatesleri eziyoruz ve içine baharatları, ince doğranmış maydanozu ve kavurduğumuz soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
Yufkayı 6 eşit kesime kesiyoruz. Her kesiminin üzerine yağ ve su karışımı sürerek iç harçtan serpiyoruz.
Rulo yapılarak gül böreği biçiminde sarıyoruz.
Üzerine yağ ve su karışımından sürerek 170 derece fırında pişiriyoruz.
Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Tereyağında yaktığımız nane ve pulbiberi üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun….
 
Geri
Üst