SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı İçin Materyaller
3 adet yufka
İç harcı için
2 adet büyük uzunluk patates
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Maydanoz
Yufkaları ıslatmak için
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pulbiber
Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harç için patatesleri haşlıyoruz.
Soğanı çok ince yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Haşlanan patatesleri eziyoruz ve içine baharatları, ince doğranmış maydanozu ve kavurduğumuz soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
Yufkayı 6 eşit kesime kesiyoruz. Her kesiminin üzerine yağ ve su karışımı sürerek iç harçtan serpiyoruz.
Rulo yapılarak gül böreği biçiminde sarıyoruz.
Üzerine yağ ve su karışımından sürerek 170 derece fırında pişiriyoruz.
Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Tereyağında yaktığımız nane ve pulbiberi üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun….
3 adet yufka
İç harcı için
2 adet büyük uzunluk patates
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Maydanoz
Yufkaları ıslatmak için
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pulbiber
Patatesli Sosyete Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harç için patatesleri haşlıyoruz.
Soğanı çok ince yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Haşlanan patatesleri eziyoruz ve içine baharatları, ince doğranmış maydanozu ve kavurduğumuz soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
Yufkayı 6 eşit kesime kesiyoruz. Her kesiminin üzerine yağ ve su karışımı sürerek iç harçtan serpiyoruz.
Rulo yapılarak gül böreği biçiminde sarıyoruz.
Üzerine yağ ve su karışımından sürerek 170 derece fırında pişiriyoruz.
Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Tereyağında yaktığımız nane ve pulbiberi üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun….