Patatesli Sodalı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Sodalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo yufka
İçi için;
10 tane patates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Üzeri için;
1 şişe soda

Patatesli Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlayıp soğumaya bırakalım. Soğumuş olan patatesleri soyup tavaya yağları koyalım ve ezmiş olduğumuz patatesi baharatları ek edip kavuralım.
Yufkayı tezgaha açıp sosu için tereyağı tavaya koyup eritelim. Unu ekleyip hafif kavuralım üzerine karıştırarak sütü ek edelim.
Sermiş olduğumuz birinci yufkaya hazırlamış olduğumuz sostan döküp her tarafına sürelim.
1 kilo yufkanın evvel üç adedini yapalım ve sigara böreği halinde keselim.
Geniş tarafına hazırladığımız patatesi koyup saralım, öteki 3 yufkayı da tıpkı biçimde yapıp saralım.
Yağlanmış olan tepsiye dizip üzerine sodayı döküp 5 dakika kadar bekletelim.
Daha sonra yumurtasını sürüp üzerine çörekotu döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
1 kilo yufkadan iki tepsi çıkmaktadır.

Patatesli Sodalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst