Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Materyaller
5 adet yufka
3-4 adet patates
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
İç sosu için;
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patatesler haşlanır.
Haşlanan patatesler rendelenir ve içine karabiber, pulbiber, tuz ek edilir.
Daha sonra yufkaların içine sürüceğimiz sos hazırlanır.
Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ, süt ek edilir tuz eklenir.
Yufka tezgaha serilir. Zarf biçiminde dört bir yandan katlanır ve sostan her bir yerine fırça yardımıyla sürülür.
Patatesi ucuna uzunlamasına koyup sıkı sıkı sarılır.
Dilimleyip tepsiye dizilir.
Üzerine de kalan sosu sürüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzerlerine kızarana kadar pişirilir.
Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
3-4 adet patates
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
İç sosu için;
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patatesler haşlanır.
Haşlanan patatesler rendelenir ve içine karabiber, pulbiber, tuz ek edilir.
Daha sonra yufkaların içine sürüceğimiz sos hazırlanır.
Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ, süt ek edilir tuz eklenir.
Yufka tezgaha serilir. Zarf biçiminde dört bir yandan katlanır ve sostan her bir yerine fırça yardımıyla sürülür.
Patatesi ucuna uzunlamasına koyup sıkı sıkı sarılır.
Dilimleyip tepsiye dizilir.
Üzerine de kalan sosu sürüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzerlerine kızarana kadar pişirilir.
Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı