Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
125 gram tereyağı
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı limon suyu
2-2.5 su bardağı un
İç harcı için:
3 adet orta boy patates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Maydanoz
Dereotu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Toz biber

Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri küp küp dilimleyip haşlayın ve soğumaya bırakın.
Ardından hamurunuzu yoğurmak için un hariç tüm malzemelerinizi yoğurma kabınıza alın ve karıştırın ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Hamurunuzu yoğurduktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin.
Soğuyan patateslerinize yeşillikleri, sebzeleri ve baharatları ekleyin ve hafif ezerek karıştırın.
Dilerseniz sadece patateslide yapabilirsiniz yeşillik ve sebze sevmiyorsanız.
Hamurunuzu streç film üzerinde dikdörtgen şeklinde merdane yardımıyla açın.
Hamuru rahat sarabileceğiniz bir kalınlıkta açmaya özen gösterin.
Ardından harcınızı hamura yayın ve hamurun altındaki streç yardımıyla rulo şeklinde sarın. Ve 1 gece buzlukta bekletin.
Pişireceğiniz zaman 20 dakika önce buzluktan alın ve dilimleyin.
Dilimlediğiniz böreğinizi önce yumurta akına daha sonra susama bulayın ve fırın tepsinize dizin.
190 derecede pişirin.
Fazla gelen böreğinizi kestikten sonra tekrar buzluğa koyabilirsiniz.

‍ afiyet olsun ‍.

Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst