Patatesli Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta akı
1 paket instant maya
6 su bardağı un
İç harcı için;
5 adet patates
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sulu yağ

Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına sütü, sıvı yağı, yumurta aklarını, toz şekeri ve mayayı alıp karıştıralım.
Unu ve tuzu da ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Üzerini kapatıp 1,5 saat mayalandıralım.
İç harcı için; tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğanı alıp kavuralım. İçerisine bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber pul biber, 1 çay kaşığı karabiber katıp, haşlayıp ezdiğimiz patatesleri katıp karıştıralım. Ocaktan alalım soğutalım.
Mayalanan hamurun havasını alıp 17 eşit bezeye bölelim. Her bir bezeyi elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Kenarına iç harcımızdan yerleştirip üzerini tek kat olacak şekilde rulo halinde saralım. Kalan kısmını mutfak aparatı veya bıçak ile şeritler halinde keselim ve rulo şeklinde sarıp ay şeklini verelim istediğiniz şekil de de yapabilirsiniz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve üzerlerini kapatıp yarım saat dinlendirelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim susamı serpelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Yapanlara afiyet olsun bir eksiğimiz varsa affola.
Patatesli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst