AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Pişi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Pişi Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
1 adet kuru soğan
1 /2 çağ bardağı sıvı yağ
5 adet patates
Pul biber
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
Kızarması için
Sıvıyağ

Patatesli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurunuzu hazırlayın.Suya tuzu ve mayayı ekleyin eriyen kadar karıştırın.Unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru mayalanması için kenarda dinlendirin.
Patatesleri haşlayın.
Bir tavaya soğan ve sıvı yağı eklersin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulan sloganların içine salça ve baharatları ekleyin.
Haşlanmış olan patatesleri de ezip ekleyin.
Mayalanmış olan hamurları bezelere ayırın.
Ayırmış olduğunuz bezelere merdane yardımı ile açın ortasına patates harcını ekleyip kenarlarını kapatın.
Tencereye bir ölçü yağ eklerim ve ısınmasını bekleyin ısınan yağa hamurları atıp kızartın.
Patatesli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst