AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Patlıcan Musakka

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Patlıcan Musakka Tanımı İçin Materyaller

Kıyma sos için:
Yaklaşık 450 gram orta yağlı kıyma
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 orta uzunluk soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Zerzevat gereçler;
2 adet patlıcan
2 adet büyük uzunluk patates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet havuç (isteğe göre)
1,5 su bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ

Patatesli Patlıcan Musakka Tanımı Yapılışı

Sebzeler irice doğranır.
Patlıcanlar alacalı soyulur doğranır ve acı suyunun çıkması için 10-15 dakika tuzlu suda bekletin.
Patatesler küp biçiminde doğranır.
Patlıcanların suyunu süzün kurulayın ve kızgın yağda biraz kızartın.
Doğranmış biberler patates ve havuçlarıda kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağlarının süzmesi için bir kenarda bekletin.
Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve yemeklik doğranmış soğanları sarımsağı kavurun.
Kıymayı da ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Salçaları ekleyip kavurun.
Kabuğu soyulup doğranmış domatesi koyup kavurmaya devam edin.
Tuz baharatları ekleyin.
1, 5 su bardağı su ekleyin (kıyma ölçünüz az ise su ölçüsünü azaltın).
Tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte 15-20dakika pişirin.
Fırın tepsisine kıymalı harcı ve kızarttığınız zerzevatları koyun ve zerzevatları ezmeden yavaşça karıştırın.
200 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapmanızı öneririm

Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
 
Geri
Üst