SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Patatesli Özbek Mantısı Tanımı İçin Materyaller
1 kilo un
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tuz
1 tane yumurta
1 kilo patates
2 kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı karabiber, pulbiber, tuz, kırmızı toz biber
Üzeri sosu için;
200 gram tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Patatesli Özbek Mantısı Tanımı Yapılışı
Derin bir kaba unu alalım, tuzumuza biraz su ekleyip tuzu erittikten sonra yumurtayı da unun üzerine ekleyip, suyu azar azar katalım.
Hamurumuzu baya yoğuralım sert bir hamur elde edene kadar, 10 dakika kadar dinlendirelim.
Sonra bezelerimizi yapıp 10 dakikada onları dinlendirdikten sonra açmaya başlayalım. Ben 6 beze yaptım. Oklavayla açmasını beceremediğim için erişte makinasında açıyorum
Sonra yuvarlak bir bardak ya da kahve fincanıyla form verebilirsiniz.
İç harcımızın yapılışı ;patatesleri soyup haşlayalım, haşladıktan sonra farklı bir tavada zeytin yağımızı döküp üzerine soğanları da döküp kızartalım.
Baharatları ve tuzu ekleyip bir kaç dakika kavurup farklı bir tabağa soğumaya alalım.
Sonra açtığımız mantıkların içini doldurduktan sonra tepsilere dizelim.
Büyükçe bir tencereye suyu doldurup içine bir yemek kaşığı tuzu da ekleyip, kaynayan suyun içine mantıları da ekleyelim.
Haşladıkdan sonra erittiğimiz tereyağını salçamızı hafif kavurup, yoğurda sarımsak ekleyip, haşlanan mantıların üzerine dökerek servis tabaklarına alalım. Afiyet olsun.
1 kilo un
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tuz
1 tane yumurta
1 kilo patates
2 kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı karabiber, pulbiber, tuz, kırmızı toz biber
Üzeri sosu için;
200 gram tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Patatesli Özbek Mantısı Tanımı Yapılışı
Derin bir kaba unu alalım, tuzumuza biraz su ekleyip tuzu erittikten sonra yumurtayı da unun üzerine ekleyip, suyu azar azar katalım.
Hamurumuzu baya yoğuralım sert bir hamur elde edene kadar, 10 dakika kadar dinlendirelim.
Sonra bezelerimizi yapıp 10 dakikada onları dinlendirdikten sonra açmaya başlayalım. Ben 6 beze yaptım. Oklavayla açmasını beceremediğim için erişte makinasında açıyorum
Sonra yuvarlak bir bardak ya da kahve fincanıyla form verebilirsiniz.
İç harcımızın yapılışı ;patatesleri soyup haşlayalım, haşladıktan sonra farklı bir tavada zeytin yağımızı döküp üzerine soğanları da döküp kızartalım.
Baharatları ve tuzu ekleyip bir kaç dakika kavurup farklı bir tabağa soğumaya alalım.
Sonra açtığımız mantıkların içini doldurduktan sonra tepsilere dizelim.
Büyükçe bir tencereye suyu doldurup içine bir yemek kaşığı tuzu da ekleyip, kaynayan suyun içine mantıları da ekleyelim.
Haşladıkdan sonra erittiğimiz tereyağını salçamızı hafif kavurup, yoğurda sarımsak ekleyip, haşlanan mantıların üzerine dökerek servis tabaklarına alalım. Afiyet olsun.