SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Patatesli Milföy Mantı Tanımı İçin Malzemeler
5 adet milföy hamuru
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet patates
1 çay kaşığı toz kırmızı biber,karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Patatesli Milföy Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri haşlıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
1 adet soğanı ince kıyım doğruyoruz kavuruyoruz .
İçine salçayı ek ediyoruz .
Haşlanmış patatesleri küp doğruyoruz ek ediyoruz .
Tuz ve baharatlarını ek edip hepsini kavuruyoruz .
Uygun bir kaba patatesli harcı alıyoruz eziyoruz püre haline getiriyoruz.
Milföyün her yerine eşit gelecek halde ince olarak harcı yayıyoruz .
Sonra hamuru uzunlamasına üç kesime bölüyoruz .
Üç modüle böldüğümüz hamuru ortasından bölüyoruz.
Toplamda altı modül oluyor ,hepsini rulo olarak katlıyoruz.
Altı yağlanmış tepsiye diziyoruz.
180 derece evvelden ısınmış fırında 30- 40 dakika pişiriyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.
Daha sonra bir yemek kaşığı tereyağda kırmızı biberi kavurup üzerine gezdiriyoruz.
Not; sarımsaklı yoğurdu tüketeceğimiz vakit üzerine döküp bekletmeden tüketelim. Afiyetle.
Patatesli Milföy Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet milföy hamuru
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet patates
1 çay kaşığı toz kırmızı biber,karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Patatesli Milföy Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri haşlıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
1 adet soğanı ince kıyım doğruyoruz kavuruyoruz .
İçine salçayı ek ediyoruz .
Haşlanmış patatesleri küp doğruyoruz ek ediyoruz .
Tuz ve baharatlarını ek edip hepsini kavuruyoruz .
Uygun bir kaba patatesli harcı alıyoruz eziyoruz püre haline getiriyoruz.
Milföyün her yerine eşit gelecek halde ince olarak harcı yayıyoruz .
Sonra hamuru uzunlamasına üç kesime bölüyoruz .
Üç modüle böldüğümüz hamuru ortasından bölüyoruz.
Toplamda altı modül oluyor ,hepsini rulo olarak katlıyoruz.
Altı yağlanmış tepsiye diziyoruz.
180 derece evvelden ısınmış fırında 30- 40 dakika pişiriyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.
Daha sonra bir yemek kaşığı tereyağda kırmızı biberi kavurup üzerine gezdiriyoruz.
Not; sarımsaklı yoğurdu tüketeceğimiz vakit üzerine döküp bekletmeden tüketelim. Afiyetle.
Patatesli Milföy Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı